Teksten | Fragminten | Fragminten cd 2 | CD bestelle | Muzykteater | Kontakt

Yn it Frysk…
Na 18 jaar dan voor het eerst in het Fries als duo. Eerder deden ze dit al op de cd 'Lêst fan de Lust' van de band De Wjukkels. Anno als zanger/gitarist, Reinout als gastzanger. De Wjukkels was de laatste versie die overbleef van Wiegels Wjukkelsmasine.

Het duo stond met begeleidingband, in mei dit jaar in de finale van Liet 2014 met het nummer 'De Stoarm', waarmee ze weliswaar als derde eindigden volgens het publiek, maar de jury ze een oneervolle laatste plek toe kende. Zowel Omrop Fryslân als de LC waren verrast met deze jury uitslag.

De reeds opgenomen studioversie van 'De Stoarm' is regelmatig te horen bij de Omrop. De tweede single van het album is het liedje 'Do', dat ook weer veelvuldig wordt gedraaid. Op de cd staat ook een nieuwe versie van 'Dizze Stêd', waarmee Reinout samen zijn broer Freddy de publieksprijs kreeg tijdens Liet 1998 (!). Ook op deze versie zingen de broers het lied samen.

De cd bestaat in totaal uit 15 liedjes, geschreven door zowel Anno als Reinout. Wisselende stijlen die binnen de popmuziek toereikend zijn. De cd is opgenomen bij Anno thuis in Stiens, ge-edit bij Reinout en gemixt bij Michiel Hoogenboezem in Wergea. Het meeste is door de twee zelf ingespeeld. Jeroen Blumers (Leaf, Krystl, Color Ones) neemt bijna alle drumpartijen voor zijn rekening en hier en daar zijn ook nog andere gastmusici te horen (Freddy Weima, Percy Hoff, Jan van Olffen, Fokke De Jong, Elmer Bergstra, Ruben Mulder, Michiel Hoogenboezem en Frank Bergkamp). Het prachtige artwork inclusief de illustraties is verzorgd door Richard Bos.

De cd is 25 oktober gepresenteerd in De Bildler in Wergea. In de twee weken daaropvolgend deed het duo een muziektheaterprogramma langs diverse Friese theatertjes en kerkjes.

In 2019 kwam het langverwachte vervolg, Weima & vd Werf yn it Frysk 2 met daarop de radiohits 'De moarn', 'Jaloersk op myn broers', 'Boartsje' en de door Arie Kuipers geschreven simmerhit 'Seis wiken'.

Yn it Frysk 2 wordt van oktober 2019 t/m april 2020 op diverse locatie live ten gehore gebracht. Zie agenda.

Werom