Laatste nieuws? Als je ons volgt of leuk vindt op Facebook, Instagram en X, blijf je altijd op de hoogte!

***

Nieuws november 2023

Je kan weer stemmen voor de Fryske Top 100. Sinds 2014 staan we in de lijst met ‘Do’.

Ga naar www.frysketop100.nl en zet ‘m op 1 in je top 5! #stemopons.

Tip: Zet ook de solo-singles 'Simmerhjitte' (Reinout Weima) en 'Laitsje om de blues' (Fenderwerf) ín je top 5!

Check hier ons promoflimpje!

26 december gaan we weer met Omrop Fryslân op pad voor een aantal huiskamerconcerten.

***

Altijd op de hoogte blijven van wat we doen? Volg of vind ons leuk op Facebook, Instagram en X!

Deze site draait al sinds 2001, maar werkt volgens ons nog prima ;) Maar krijgt dit jaar eindelijk eens een update en nieuw jasje.

Ons weer 's zien optreden? Check onze immer bijgewerkte agenda...

***

Nieuws december 2022

'Do' op 41 yn de Fryske Top 100!

www.frysketop100.nl

Tige tank foar de stimmen!

***

Nieuws augustus 2022

Er komen weer heel wat optredens aan! Check de agenda.

Ook festivals: Zo spelen we komende zondag (7 augustus) tussen 14.00u en 15.00u in de Prinsentuin in Leeuwarden en vanaf 16.30u op Local Vibes bij Lokaal 55 in Sneek. Tot dan!

***

Nieuws februari 2022

sjoch! Us nije single: 'Country Gitaar'

En ek op Spotify!

En Amazon, Anghami, Apple Music, MediaNet, Boomplay, Deezer, Instagram/Facebook, YouTube Music, iHeartRadio, ClaroMusica, iTunes, KKBox, NetEase, Qobuz, Pandora, Saavn, Tencent, Tidal, TikTok/Resso, Triller (beta), Soundtrack by Twitch, and Yandex Music (beta)!

Weima & vd Werf © 2022

***

Hallo allemaal!
Eind 2019 hebben we onze tweede Fryske cd uitgebracht. 13 nieuwe liedjes, aangevuld met 7 tracks van de eerste Fryske cd.
Normaal gesproken raken we aardig door onze voorraad heen dankzij de vele optredens.
Door de genomen maatregelen door covid de afgelopen -bijna- twee jaar is het aantal optredens extreem minder, met ook nu weer de zoveelste keer een geschrapte agenda… inkomsten momenteel onder nul : geen werk, geen steun, wel kosten…
Maar goed, even terugkomend op waar dit bericht mee begon, de cd. Die willen we toch ook graag kwijt en dat zou een mooie inkomstenbron kunnen zijn om deze crisis te kunnen doorstaan. €5000,- is volgens ons haalbaar. Zijn wij weer even ‘gered’… 500 cd’s weg in de komende twee maanden. Voor slechts €10,- per stuk op te halen uit Wergea of Hurdegaryp (maar brengen ‘m/ze daar ook graag even langs). Voor €15,- sturen we ‘m op. Voor €5,- extra krijg je onze ‘In English’-cd met daarop 11 covers en 2 eigen liedjes, erbij. Bij grotere aantallen kunnen we nog wat leuks aan de prijs doen
Stuur een bericht via messenger, app (0618237880 / 0621665040) of een mailtje (info@weimavdwerf.com) en wij zorgen ervoor dat het goedkomt.
Of via dit betaalverzoek (bedrag is aan te passen en niet vergeten je adresgegevens achter te laten via app of mail)
Onze dank is groot. Heel groot!

Liefs, Anno van der Werf & Reinout Weima

***

De beste wensen! Dit jaar kan alleen maar beter worden. Toch?

Al eindigde 2021 toch nog wel leuk met 'Do' op 39 Fryske top100! Dank voor de stemmen!

De agenda is helaas nog behoorlijk leeg, we hopen dat er gauw versoepelingen komen en we snel weer bij jullie in de buurt kunnen komen spelen!

***

Stim op ús foar / stem op ons voor de Fryske Top 100!

Gean nei www.frysketop100.nl en set 'Do' op 1, kompletearje dyn top 5 mei lieten fan oare artysten.

Tige tank!

***

Je kan vanaf maandag weer stemmen voor de Fryske Top 100. Sinds 2014 staan we in de lijst met ‘Do’. Ga naar www.frysketop100.nl en zet ‘m op 1 in je top 5! #stemopons. Ook gaan we een dagje on tour met Omrop Fryslân: donderdag 4 november:

Kinst fan moandei ôf wer stimme foar de Fryske Top 100. Sûnt 2014 stean we yn de list mei ‘Do’. Gean nei www.frysketop100.nl en set ‘m op 1 yn dyn top 5! #stimopús. Ek sille we in dei on tour mei de Omrop op tongersdei 4 novimber:

8.45 oere Gordyk/Gorredijk - Parkearterrein De Heeren van Rinsma: Lijnbaan 7

10.45 oere Nijehoarne/Nieuwehorne - Parkearterrein Coöp : Schoterlandseweg 43

12.45 oere 't Fean/Heerenveen - Winkelsintrum De Greiden: Jilsterplein / Weegbree 70

14.15 oere Aldehaske/Oudehaske - Parkearterrein Poiesz : Hasker Utgongen 1

16.15 oere Wergea/Warga - Reade Plein tsjinoer De Bidler.

***

De agenda ziet er weer stukken beter uit. Ook regelmatig openbare optredens: Zo spelen we o.a. 2 oktober op het Liedjesmakersfestival in Almelo, zondag 3 oktober bij of in de Bidler in Wergea, zondag 10 oktober in het kerkje van Rottevalle (reserveer een plekje!) en 16 oktober in op de BonteBokBierDag in Bontebok.

O ja! En vrijdag 8 oktober nog even bij op Omrop Fryslân bij Willem de Vries in Noardewyn! Tussen 18:00u en 19:00u op de radio, een dag later op tv bij Omrop Fryslân.

***

Weima & vd Werf, al 25 jaar een duo

13 en 14 waren Reinout Weima en Anno van der Werf toen ze voor het eerst samen op het podium stonden, tijdens een jamsessie op het Titus Brandsma College in Bolsward. Niet veel later gebeurde dit ook nog eens met de schoolband in ‘Ons Gebouw’. Reinout moest op het laatste moment zijn 3 jaar oudere broer Freddy, zanger van de band, vervangen omdat hij zijn stem kwijt was. Anno was de gitarist van de band.
In de jaren die volgden, kwamen de twee elkaar regelmatig tegen in de bus of in de kroeg, maar stonden ze niet meer samen op de planken. Anno speelde wel in zijn eentje, maar ook in verschillende bands, waaronder ook De Wjukkels (opvolger van Wiegels Wjukkelmasine), waar Freddy Weima leadzanger van was en Reinout gastzanger op het album dat in 1995 uitkwam. Reinout ging er vaak alleen op uit met zijn gitaar, maar ook regelmatig samen met zijn broer. Het was ook Freddy die voorstelde om duo-optredens met Anno te gaan doen. Dit geschiedde op een besloten feest in de zomer van 1996 in Stania State in Oenkerk. Het optreden beviel van alle kanten en duo Weima & vd Werf was een feit.
Met meer dan honderd optredens per jaar heeft het duo inmiddels flink wat naam weten op te bouwen, zowel binnen als buiten Friesland. Er zijn vele radio- en tv-optredens gedaan en verschillende albums gemaakt, waarvan de laatste twee met eigen werk ‘Yn it Frysk’, goed voor radiohits als ‘Do’ en ‘It komt altyd wol goed’.
Het duo speelt verder 60 jaar (pop)historie. De mannen beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend tweetal qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Dit heeft zijn weerslag op publiek die zij ‘on the road’ mogen begroeten!

***

Nieuws juni 2021

Er komen weer heel wat optredens aan... gelukkig! Check de agenda!

Sjoch! Us nije single: 'De Hoarizon'

Weima & vd Werf © 2021

En ek op Spotify!

***

Maandag 24 mei 2021 is er wederom een Weima & vd Werf Livestream, nu als onderdeel van het Feel The Music Festival
Tickets kopen doe je hier- en 1 is voldoende voor 1 huishouden/device

"Op maandag 24 mei organiseert LX Event Support het ‘FEEL THE MUSIC Festival’. Een festival om de evenementenbranche een hart onder de riem te steken. Een positief geluid, een positief protest. Het FEEL THE MUSIC Festival is een online festival om geld op te halen voor de deelnemende artiesten en medewerkers in de evenementenbranche. Maar het is vooral de eerste editie van een NIEUW evenement in festivalstijl met geweldige regionale en landelijke artiesten"

En de vrijdagmiddag ervoor nog even bij op Omrop Fryslân bij Willem de Vries in Noardewyn!

***

Zaterdagavond 24 april 2021 is het zover! De Weima & vd Werf Livestream
Tickets kopen doe je hier- en 1 is voldoende voor 1 huishouden/device

De interactieve livestream van en met Weima & vd Werf, professioneel gefaciliteerd door LX Event Support. Het duo, bestaande uit Reinout Weima & Anno van der Werf, speelt al 25 jaar samen en heeft inmiddels al ruim 2.000 optredens achter zich. Ze spelen 60 jaar (pop)historie, beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend duo qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Dit heeft zijn weerslag op publiek die zij ‘on the road’, maar nu dus ook ‘online' mogen begroeten!

***

Boek Weima & vd Werf!

De corona zit er (bijna) op en we willen graag weer optreden. Dat is iets wat we heel goed kunnen (vinden we zelf).
Die lege agenda hebben we lang genoeg gehad. We zitten daar uiteraard nog wel in, maar jullie kunnen deze vullen. We hebben reeds een paar boekingen staan. Iedereen heeft wel weer zin in een feestje en boeken kan uiteraard onder voorbehoud van evt. maatregelen. Er is vast al veel mogelijk vanaf mei, juni!
Maar uh, Weima & vd Werf, wie zijn dat ook alweer? Oh ja! Die ‘jongens’, inmiddels voorbij halverwege de 40, met twee gitaren en stemmen en dat ze dan de top 2000 spelen, daarnaast wat ‘yn it Frysk’, wat Friese liedjes... hoeft niet, mag wel (en we spelen ook wel ‘In Nije Dei’. Maar wij hebben dat soort composities ook. Iets vlotter dan. Nije dei. Dat heet leuke liedjes. ‘In Nije dei’ vinden wijzelf ook erg leuk).
Beatles , Stones, Kinks, Robbie Williams, Prince, De Dijk, The Scene, we noemen maar wat.
Wil je wat organiseren? Wij zijn slim, muzikaal en organisatorisch sterk. We willen zaken doen met jullie maar we houden het leuk want zo zijn we. We hebben altijd voor het geld gespeeld maar ook al 25 jaar ‘dedicated’ voor duizenden mensen opgetreden als je al die feesten bij elkaar optelt… We leven en ademen muziek op onze manier. Daar is maar 1 duo van: Dat zijn wij!
Mail: info@weimavdwerf.com | bel/app Weima (0618237880) of van der Werf (0621665040)

 

***

2021... Dat we dit jaar maar weer veel optredens mogen doen.

O ja. We bestaan dit jaar 25 jaar! Check de socials (facebook enz...)

***

Nieuws 22/12/2020

2e Kerstdag finalestemdag #FryskeTop100!

Wij zijn er bij, live op radio en tv, 's middags bij Omrop Fryslân.

#stimopús #Do #tKomtAltydWolGoed

www.frysketop100.nl

Check de socials voor details.

***

Nieuws 9/12/2020

Sjoch! Us nije single: 'De krystbeam'

nb. Freed 11/12 om 14.10u spylje we 'm live by Omrop Fryslân (Vrijdag 11/12 om 14.10u spelen we 'm live bij de Omrop)

Weima & vd Werf © 2020

en ek op Spotify!

***

Je kan weer stemmen voor de Fryske Top 100. Sinds 2014 staan we in de lijst met ‘Do’. We richten de pijlen nu even op een ander lied: ‘It komt altyd wol goed’, toepasselijk voor deze tijd. Ga naar www.frysketop100.nl en zet ‘m op 1 in je top 5! #stemopons

Kinst wer stimme foar de Fryske Top 100. Sûnt 2014 stean we yn de list mei ‘Do’. We rjochtsje de pylken no op in oar liet: ‘It komt altyd wol goed’, past moai by dizze tiid. Gean nei www.frysketop100.nl en set ‘m op 1 yn dyn top 5! #stimopús

kompletearje dyn top 5 mei lieten fan oare artysten (tips: WeRoM - 'Nei Fryslân'; Freddy & Reinout Weima - 'Dizze stêd'; Wjukkels - 'It oansyk').

Tige tank!

Helaas krijgen we te maken met een tweede golf annuleringen i.v.m. het virus :-(

Maar... ondanks dat er veel niet mag, kan er nog genoeg!

Check onze agenda voor alle optredens en nog (en weer) beschikbare data, boek ons via de mail of het boekingsformulier!

***

en we spelen deze zomer ook tweemaal in de tuin van het Karmelklooster!

9 juli 20.00u info gecanceld i.v.m. regen

23 augustus 14.00u info

***

we spelen 2 zaterdagen in juli in De Koperen Tuin: 4 en 25 juli!

' 60 jaar popmuziek '

Leeuwarden - Op de zaterdagen 4 en 25 juli om 20.00 uur in De Koperen Tuin in Leeuwarden vindt er een concert plaats van duo Weima & van der Werf. Volgend jaar bestaat het duo alweer 25 jaar. Wat ooit begon om voor een aantal optredens eens wat samen te proberen is uitgemond tot een duo die op wekelijkse basis twee à drie optredens verzorgt. Van alle markten thuis: ze vertolken in hun repertoire 60 jaar popmuziek met twee stemmen, gitaar en bas. De meer akoestisch bespiegelende liedjes worden met twee gitaren gedaan. Qua zang is Van der Werf wat meer gekleurd in het laag terwijl Weima de hoge noten raakt. In dit concert spelen zij hun favoriete covers van o.a. Beatles, Stones, Kinks, CCR, Queen, Prince en Crowded House. Rock & roll, soul en blues als belangrijk uitgangspunt voor de heren. Naast het Engtalige repertoire vertolken ze ook Nederpop van De Dijk, The Scene en Doe Maar. De kracht van het duo zit ‘m in het elkaar versterken. Zowel op muzikaal vlak als het plaatje wat ze naar publiek laten zien. Het duo klopt, barst van het speelplezier en doet er alles aan om publiek te vermaken zonder opdringerig te worden.

Inmiddels heeft het duo 2500 optredens in de boeken staan en 6 cd’s uitgebracht: vier met zowel Engelstalige covers als eigen werk en twee ‘Yn it Frysk’ met daarop radiohits als ‘It komt altyd wol goed’ en ‘Do’. Ook hiervan zal een aantal tracks ten gehore worden gebracht.

De show is mooi en leuk. De heren beheersen de truc en weten wat te doen met hun publiek. Kom luisteren en kijken. Ze maken nieuwsgierigheid los in de mensen. Geniet van een ‘borrel & bite’ in een speciaal gemaakt arrangement voor de prijs van 35 euro. Bovendien ontvangt iedere gast de cd 'Weima & vd Werf in English'. Van te voren reserveren kan via www.dekoperentuin.nl, waar ook een uitgebreide beschrijving van het arrangement te vinden is.

Telefonisch reserveren: 058 2131100 | Per mail: info@dekoperentuin.nl

Locatie adres: Prinsentuin 1, 8911 DE Leeuwarden

***

Weima & vd Werf yn it Frysk live(stream) Marktzicht Drachten 9/6/2020 noch efkes werom sjen? Nog even terugkijken?

***

Nieuws 7 juni 2020

Sinds een tijdje organiseert LF2028 elke dinsdagavond de 'Frysk! Live út Marktzicht Sessies'. Hierin is wekelijks ruimte voor een 'Friestalige' artiest, die van 20:30 tot 21:00 uur een live optreden verzorgt. Dit optreden vindt plaats in Café Marktzicht in Drachten zonder publiek! Het publiek zit namelijk thuis: het optreden wordt gefilmd en uitgezonden op de Facebookpagina van LF2028. Komende dinsdag zijn wij aan de beurt.

Dus Weima & vd Werf yn it Frysk! Live út Marktzicht, dinsdag 9 juni 2020 van 20.30u-21.00u via de livestream van LF2028 (= hier!).  

***

WEIMA & vd WERF op je ERF

Jaah. Wij komen graag naar jullie toe deze zomer! Meer dan leuk voor een tuinfeestje, bedrijfsborrel, op het terras etc. Uiteraard alles op gepaste afstand.

Bel, app, mail (naar) ons voor de mogelijkheden en prijzen. En let op: Wij zijn in principe de hele zomer beschikbaar! 06 18237880 (Reinout) | 06 21665040 (Anno) | info@weimavdwerf.com

 

Nieuws 1 juni 2020

Sjoch! De klip by 'Simmer'. Kijk! De clip bij 'Simmer' (zomer).

Mear as 60 filmkes, út Fryslân en fier derbûten, sels út Australië en Namibië!

Meer dan 60 filmpjes, uit Friesland, ver daarbuiten, zelfs uit Australië en Namibië!

Mei tank oan/met dank aan:

Aaltsje, Afina, Alle, Annelies, Annelies, Anne Lotte, Annet, Anno, Arjan, Auke, Basile, Bokke, Bruno, Douwe, Durk, Eef, Elin, Frank, Freddy, Gerard, Gerrit, Gerrit, Greetje, Harm, Harold, Harry, Hayo, Hester, Hette, Inez, Inge, Ingrid, Ingrid, Jacoba, Jeroen, Johan, Johanna, Koen, Leonie, Lianne, Maaike, Margje, Marieke, Marleen, Matthijs, Nico, Nynke, Patricia, Peter, Ramses, Reinout, Rinus, Rita, Stienie, Thomas, Timo, Wendy, Wynet en Zita

Weima & vd Werf © 2019/2020

***

Nieuws 18 mei 2020

O P R O E P !

Voor een nieuwe clip van Weima & vd Werf hebben we jullie hulp nodig!

Wil je meedoen in/aan de clip? Maak dan een kort filmpje van ongeveer 10/15 seconden van jezelf met zonnebril op waarin je na elkaar:

1. fluit; 2. ‘Oeoeh’ zegt/zingt; 3. vrolijk kijkt. Geluid is niet nodig, gaat om de beweging!

(Reinout doet het hieronder even voor - zit geen geluid bij). Beeld horizontaal en graag buiten in de zon!

Stuur je filmpje voor 25 mei 2020 via bv. WeTransfer naar info@weimavdwerf.com! Appen kan ook 0618237880 of via messenger.

We zijn benieuwd! 1 juni zetten we de clip dan online...

***

Weima & vd Werf op je erf... Tot 1 juli voor een leuke prijs.

Bel/app 0618237880 of mail naar info@weimavdwerf en vraag naar de mogelijkheden!

Nieuws 4 april 2020

Nieuw product Weima & van der Werf

Geacht publiek,

Door de coronamaatregelen kunnen ook muzikanten niet de deur uit. Alle optredens tot i.i.g. 1 juni zijn gecanceld en (of) worden uitgesteld naar een nader te bepalen moment. Ze zijn in ieder geval eerst uit de agenda gehaald.

Nu we thuiszitten hebben we een nieuw product bedacht: Voor een door uzelf te bepalen bedrag (afh. van lengte vanaf 30 euro ex btw) maken wij een kort muzikaal filmpje voor uw geliefde, de jarige, de aanstaande, de feestneus, degene die in het zonnetje gezet moet worden of als hart onder de riem...

Wij spelen uw verzoekje of een compilatie van een paar liedjes. We hebben al een gemaakt en we kunnen als u wilt een voorbeeld sturen.

Ons doel is mensen vermaken, ook nu we niet weg kunnen!

Neem contact op via de mail of bel ons!

Weima & van der Werf als digitale herinnering, als digitale kaart.

Reinout & Anno

***

Nieuws 4 april 2020

Door de nieuwe, strengere corona-maatregelen lijken alle optredens t/m mei gecanceld :-(

Mogelijk dat onze 2 optredens is Duitsland nog wel doorgaan, afhankelijk van de maatregelen (nu tot 18 april) daar... zie agenda.

***

Nieuws 17 maart 2020

meerdere optredens in april gecanceld :-( zie agenda.

***

Nieuws 15 maart 2020

Dus toch... alle optredens t/m 4 april gecanceld.

***

Nieuws 14 maart 2020

Ook wij zijn getroffen door de maatregelen rondom het coronavirus :-( zie agenda. Dit weekend alle vier de boekingen geannuleerd. Rock&Roll Kitchen in Café Mulder Groningen is verplaatst naar 20 september, de optredens op de beurzen worden verplaatst naar 2021.

Vooralsnog lijken de optredens van 20 (Leeuwarden) en 29 maart (met Boaz in Balk) wél door te gaan, uiteraard afhankelijk van eventuele nieuwe maatregelen. Hoe april gaat verlopen is nog onzeker (tot nu toe één gecanceld) We wachten het uiteraard met spanning af. Via de sociale media als fb en twitter houden we jullie op de hoogte.

***

Toertje Yn it Frysk

16 febr. Lewinski Sneek 15.30u

8 maart Dorpshuis Kubaard 15.00u

20 maart Oude Aebingaschool Leeuwarden 20.00u

13 april Aaipop Nijlân 18.45u

...voor details en overige optredens: zie agenda...

Yn it Frysk 2 en Engelstalige tracks nu ook op Spotify!

'Do' foar 6e kear yn Fryske Top 100!

Tige tank foar de stimmen!

Resinsjes / Recensies Weima & vd Werf Yn it Frysk 2

 

***

Stim op ús foar / stem op ons voor de Fryske Top 100!

Gean nei www.frysketop100.nl en set 'Do' op 1, kompletearje dyn top 5 mei lieten fan oare artysten.

Tige tank!

***

1-10-2019Nieuws

De cd is der! De cd is te krije by ús optredens, mar kinst 'm ek tastjoerd krije: stjoer dan efkes in mail!

De cd is er! De cd is te krijgen bij onze optredens, maar je kan 'm ook toegestuurd krijgen: stuur dan even een mail!

toer:

18/10 Wergea - 's Lands Welvaren (22.30 nei Fryske Kroechkwis)

25/10 Ljouwert - Noardewyn Live (13.00u - live by Omrop Fryslân)

27/10 It Heidenskip - By Siebe & Tryntsje thús (13.30u) res. 06 11052222 / mail

9/11 Hurdegaryp - Swinging Hurdegaryp, It Maskelyn (20.00u) res. VanPlan.nl

24/11 Bûtenpost - MeM De Muzykpleats (15.00u) res. PaviljoenMem.nl

1/12 Swichum, Tsjerkje fan Swichum (15.00u) res. KerkjeVanSwichum.nl

15/12 Almelo (Ov.), Podium Paco Plumtek (15.30u) res. PacoPlumtrek.nl

***

16-09-2019Nieuws

Weima & vd Werf yn it Frysk 2

Spannend hear! De boel leit by de drukker, dus oer pak 'm beet 2 wiken ha wy de cd yn hânnen. 13 nije nûmers, oanfold mei 7 lieten fan ús útferkochte earste Frysktalige skiif.
"Dogge jim ek in albumpresintaasje?", wurdt der dan frege. It antwoord is in soarte fan "nee". De cd is der aanst gewoan en is foar 10 euro te krije by ús optredens (kinst ek pinne by ús!). Ek kinst de cd tastjoerd krije (+ €3,50).
Wól sille wy it kommende healjier geregeld optredens dwaan mei it nije Fryske repertoire ta promoasje, û.o. 25 oktober Live yn Noardewyn, 24 novimber yn MeM (De Muzykpleats Bûtenpost), 1 desimber yn it Tsjerkje fan Swichum en 15 desimber Podium Paco Plumtrek yn Almelo. Mear data komme deroan!

Spannend hoor! De boel ligt bij de drukker, dus over pak 'm beet 2 weken hebben we de cd in handen. 13 nieuwe nummers, aangevuld met 7 liedjes van ons eerste Friestalige schijf.
"Doen jullie ook een albumpresentatie?", wordt er dan gevraagd. Het antwoord is een soort van "nee". De cd is er straks gewoon en is voor 10 euro te krijgen bij onze optredens (je kan bij ons ook pinnen!). Ook kan je cd toegestuurd krijgen (+ €3,50).
Wél zullen wij het komende halfjaar regelmatig optredens doen met het nieuwe Friese repertoire ter promotie, o.a. 25 oktober Live in Noardewyn, 24 november in MeM (De Muzykpleats Buitenpost), 1 december in het Kerkje van Swichum en 15 december Podium Paco Plumtrek in Almelo. Meer data komen eraan!


***

15-08-2019Nieuws

'Seis wiken' staat al weken hoog in de Frysk FM top 10, waar we vrijdag 16-8 artiest van de dag zijn.

Volgende week gaan we de 13 nieuwe tracks nog even ´finetunen´ bij Michiel Hoogenboezem, zodat ze daarna gemastered kunnen worden. Richard Bos zorgt weer voor een mooi geïllustreerd boekje/hoesje. Precieze release-datum hebben we nog niet, ook nog niet hoe (en of) we de plaat gaan presenteren. Wordt vervolgd!

Omdat 'Yn it Frysk 1' nagenoeg is uitverkocht, hebben we het plan om deel 2 aan te vullen met 7 nummers van de cd uit 2014.

***

20-06-2019Nieuws

nij nûmer/nieuw liedje! 'Seis wiken' - Album is bijna klaar en komt eind september/begin oktober uit! 13 nieuwe liedjes. Yn it Frysk II.

***

29-04-2019Nieuws

9 november 2019: 'Swinging Hurdegaryp' in It Maskelyn met DeKast, TheBeatlesSessions en WeimavdWerf!

Kaarten reeds verkrijgbaar via VanPlan

***

17-04-2019Nieuws

nij nûmer/nieuw liedje! 'In Fries'

***

In de Fryske Top 100!

We staan met 'Do' alweer voor het vijfde jaar achtereen in de FryskeTop100! Dit jaar op nummer 44.

Dank voor het stemmen.

Fijne jaarwisseling!

***

Vergeet niet te stemmen voor de Fryske Top 100!

Ga naar www.frysketop100.nl en zet 'Do' op 1, completeer je top 5 met nummers van andere artiesten als Twarres, Wiegels Wjukkelmasine, Wiebe Kaspers of Freddy & Reinout Weima.

Tige tank!

***

Weima van der Werf XL bluesproject
30 november op Bluesfestival in de Harmonie Leeuwarden

Weima van der Werf XL bluesproject speelt Bluespop gerelateerde nummers. Bluesklassiekers worden helemaal eigen gemaakt. De nummers onderscheiden zich door veel samenzang en vlammende gitaarsolo’s van meestergitaristen Sietze Bouma en Jente Hummel. Frank Bergkamp speelt piano en maakt deel o.a. uit van de Big Bounce Bluesband en verleent zijn diensten nog steeds aan Chickens Go mad en diverse bluesartiesten en is nu te zien in Weima van der Werf XL Bluesproject. Drummer Theun Supheert kent zijn Bluesfeel vanuit Gina’s Band of Blues en is sinds 2003 één van de vaste begeleiders van duo Weima & vd Werf.


***

Binnenkort weer in Swichum: dit keer samen met het Grunninger duo Korthuis en Pol. Reserveer nu!

***

23-02-2018Nieuws

nij nûmer/nieuw liedje! 'Boartsje'

We sluiten februari nog even in stijl af. Vanavond spelen we op een besloten feest, morgenavond met Theun op drums in Wergea in De Bidler vanaf ongeveer 22.30u en zondag vanaf 16.00u met The Rock & Roll Kitchen (Weima & vd Werf + Fokke de Jong op drums en Tante Greet die kookt) in Grandcafé Zuidlaren.
Volgend weekend spelen we niet, want dan gaan we even wat andere leuke dingen doen. In maart hebben we ook al weer heel wat optredens staan in o.a. Lemmer, Hardegarijp, Heerenveen en Hijlaard. Check de volledige agenda.
Van 13 april tot 13 mei zijn we even niet als duo Weima & vd Werf te boeken, want Reinout gaat even een maandje weg. Anno blijft wél de optredens verzorgen met verschillende andere muzikanten!

***

31-12-2017Nieuws

Gelukt! Terug in het linker rijtje!
'Do' is maar liefst 39 plekken gestegen en staat dit jaar op #42 in de Fryske Top 100!
Dank voor alle stemmen!

Slagge! Werom yn it linker rychje!
'Do' is mar leafst 39 plakken omheech gien en stiet dit jier op #42 yn de Fryske Top 100!
Tank foar alle stimmen!

Fryske Top 100

***

Vergeet niet te stemmen voor de Fryske Top 100!

Ga naar www.frysketop100.nl en zet 'Do' op 1, completeer je top 5 met nummers van andere artiesten als Twarres, Wiegels Wjukkelmasine, Wiebe Kaspers of Freddy & Reinout Weima.

Tige tank!

***

Tadaa... Us nije single en klip: 'Jaloersk op myn broers'

Klip makke troch Eva Tijsma!

***

Een beetje rustig qua nieuws de afgelopen tijd. Maar we hebben heus wel wat te doen hoor. De tijd van de besloten feesten is weer aangebroken, dus wat minder in de 'openbaarheid'. De komende tijd is dat niet anders. We gaan natuurlijk bezig met de nieuwe cd, een tip van de sluier lichten wij 23 november op in het Omrop Fryslân programma Froskepôle van Gurbe Douwstra.
Op 17 en 18 november speelt Anno met De Big Bounce Blues Band op de bluesfestivals van Leeuwarden (Harmonie) en Hoogeveen (Tamboer).
De komende weken zitten we in alle hoeken van het land, o.a. in het Brabantse Oosterhout op 5 november, in Enschede en Appingedam, beide op 24 december en natuurlijk heel vaak in Fryslân, o.a. Leeuwarden, Weidum, Hurdegaryp en Wolvega. Check de volledige agenda op www.weimavdwerf.com. En blijf checken, want er komt wekelijks een aantal optredens bij.
We liggen gelukkig nog aardig in de markt, ook na 21 jaar...

Als je ons volgt of leuk vindt op Facebook, Instagram en Twitter, blijf je altijd op de hoogte! Dus.

 

***

kaarten reserveren voor ons optreden mt Mirjam kan via kerkjevanswichum.nl of telefonisch 06 37383408

30-01-2017Nieuws

Twee liedjes live in Paviljoen Badmeester Keimpe #Balk: 'Weather with you' en 'Ain't no sunshine'

'Weather with you'

'Ain't no sunshine'

***

Zondagmiddag 12 februari komen ze naar Wergea... The Beatles Sessions. In Us Doarpshûs organiseren Anno en Reinout de Beatlesmiddag. The Beatles Sessions uit Bolsward is een groep enthousiaste jonge Beatles-liefhebbers die Beatlessongs op indrukwekkende wijze weten te vertolken. Weima & vd Werf spelen voorafgaand op geheel eigen wijze hun favoriete Beatlesliedjes.
Entree is slechts €5,00. Om 14.30u gaat de zaal open, 15.00u beginnen we. Er wordt gespeeld tot 17.00u. Uiteraard is de bar na de tijd geopend!

***

30-11-2016Nieuws

Tadaa... Us nije klip by 'De moarn'

Superblij mee! Prachtig gedaan door Jorrit (camera), Stienie en Theo (acteerwerk) op een mooie binnen- én buitenlocatie in Wergea: De Arrestant

“De moarn” - Weima & vd Werf
Reinout Weima en Anno van der Werf
Kamera/camera + edit: Jorrit Meinsma
Akteurs/Acteurs: Theo Smedes en Stienie Boskma
Lokaasje/Locatie: De Arrestant Wergea (Menno & Anneke Pothof)

***

***

24-10-2016Nieuws

Hartstikke leuk zo'n huiskamerconcert!

We hebben gisteren in It Heidenskip voor ruim 50 mensen (flinke huiskamer hoor) onze liedjes mogen spelen en daarmee weer veel vrienden gemaakt.

Lijkt het je ook leuk om ons in je huiskamer te laten optreden? Stuur dan even een berichtje en vraag naar de mogelijkheden...

***

14-10-2016Nieuws

We hebben al even een tijdje niet gespeeld als duo, maar zondagmiddag 23 oktober gaan we weer los!

We doen tussen 15.30u en 17.30u een huiskamerconcert in It Heidenskip bij de familie Tjalma, Heidenskipsterdyk 28.

Plaatsen (max 50) zijn telefonisch te reserveren bij Siebe Tjalma: 06 11052222.

***

07-10-2016Nieuws

Tadaa... Us nije single: 'De moarn'

***

05-10-2016Nieuws

Dizze wike: ús nije single! Deze week: onze nieuwe single!

***

Beetje op de hoogte bijven? Ga gauw naar onze facebookpagina facebook.com/weimavdwerf

***

Zaterdag 25 juni spelen we op het All Mellow Straatfestival in Almelo... Yn it Frysk!

(klik op flyer voor meer info)

***

***

Van de straat

***

***

Showtime

***

28-02-2016Nieuws

Volgende maand, op paasmaandag (28 maart) staan wij op het grootste Friestalige popfestival Aaipop. Samen met Jeroen op drums spelen we een 'best tof' set met nummers van onze cd 'Yn it Frysk', aangevuld met een aantal nieuwe nummers! Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de site (klik op logo)

***

27-01-2016NieuwsOns/Us optreden bij/by Radio Froskepôle:5 nieuwe liedjes/ 5 nije lieten: Boartsje, Mei dei, Leave, Simmer, De moarn

***

18-01-2016Nieuws

Donderdag 21 januari zijn we 's avonds tussen 6 en 7 te gast in Omrop Fryslân's Radio Froskepôle om daar 5 nieuwe Friese liedjes live te spelen...

Tongersdei 21 jannewaris binne wy jûns tusken 6 en 7 te gast yn Omrop Fryslân's Radio Froskepôle om dêr 5 nije Fryske lieten live te spyljen...

***

zondag 24 januari doen we weer een dubbelconcert met Grytz & Grize. Dit keer in Leeuwarden, locatie Dorpskerk Huizum. Het concert begint om 15.00u, entree is 7 en een halve euro en voor kinderen tot 12 jaar 3 euro.***Weima & vd Werf in 2015 - facts

Ook dit jaar hebben we weer meer dan 100 optredens mogen doen, waarvan de meeste in Leeuwarden (14x), Drachten (8x) en Sneek (6x)
80% van onze optredens was in Fryslân (89x)
we hebben 10 provincies aangedaan (alleen Limburg en Zeeland niet) en 3 optredens buiten Nederland
juni was de maand met de meeste optredens (15x), daarna april (13x) en september (12x)
Een jaar waarin:
'Hjoed is fantastysk' ruim een half jaar lang op de playlist van Omrop Fryslân stond
we geweldige promofoto's overhielden aan een spontane fotosessie met Piet Douma
we met een videoclip bij 'Do' kwamen
we in Duitsland speelden op de 'Tag der Arbeit'
we door de voorraad cd's 'Off the record' heen raakten
we die heruitgebracht hebben onder de titel 'In English'
we ruim 4 weken zomerreces hielden
we 'Vincent' zongen bij de door Rutger Hauer geopende Van Gogh tentoonstelling
er bij een inbraak bij Anno o.a. gitaren zijn meegenomen
we het voor- en naprogramma van Rowwen Hèze deden tijdens de Flaeijelfeesten
we de huiskamerconcerten deden tijdens de 'Fryske muzykwike'
'Do' naar het linker rijtje van de Fryske Top 100 werd gestemd
we speelden op plekken waar we niet eerder geweest waren
we speelden op plekken waar we al heel vaak geweest waren
we weer veel vrienden hebben gemaakt
Een goede jaarwisseling en tot in 2016!

***28-12-2015NieuwsGelukt! Het linker rijtje!
'Do' is maar liefst 13 plekken gestegen en staat dit jaar op #45 in de Fryske Top 100!
Dank voor alle stemmen!
Slagge! It linker rychje!
'Do' is mar leafst 13 plakken omheech gien en stiet dit jier op #45 yn de Fryske Top 100!
Tank foar alle stimmen!
Fryske Top 100***26-12-2015NieuwsVandaag de laatste stemdag voor de Fryske Top 100Wij spelen vanmiddag tussen 14.00u en14.30u een aantal nummers live bij Omrop Fryslân (radio en tv!)23-10-2015NieuwsEen hele tour vanmorgen :-) Kommardel.nl was erg leuk om te mogen doen... Een kort fotoverslag:Vorig jaar nieuw binnen in de Fryske Top 100 op nummer 58, stem 'Do' naar het linker rijtje via www.frysketop100.nl!***22-10-2015Nieuws
Vrijdagochtend 23/10 tussen 7 en 12 gaan we op pad met Omrop Fryslân voor een aantal miniconcerten op verschillende plekken in Fryslân. Elk uur wat op de radio en 's avonds op tv een verslag bij het programma Bynt.31-08-2015NieuwsAfgelopen weekend hebben we tijdens de opening van de Van Gogh tentoonstelling het lied 'Vincent' van Don McLean mogen vertolken. Erg leuk om te doen! Het lied staat ook op Youtube (keukentafeloefensessie), bekijk 'm hier!>> Fotoverslag opening 'Het mooiste van Van Gogh' (Drachtster Courant)***07-08-2015NieuwsWe zijn weer begonnen! Na ons zomerreces van bijna 5 weken hebben we gisteren 3 nummers gespeeld bij Omrop Fryslân: 'Simmer' (nieuw lied), 'Hjoed is fantastysk' en 'Remember me'. Hier terug te luisteren. Het laatste nummer hebben we gespeeld in het kader van de 2e druk van 'Off the record', in een nieuw hoesje (artwork: Richard Bos) en met nieuwe titel: 'In English'. Uiteraard verkrijgbaar bij onze optredens voor slechts 10 euro (Combideal: In English + Yn it Frysk voor 15 euro). Vanavond spelen we op het dorpsfeest van Jellum/Bears in Jellum vanaf 22.00u en maandag in op het Marktplein in Bolsward vanaf 12.00u 's middags bij de Eneco Tour!***25-04-2015NieuwsDe officiële clip van 'Do' is klaar! ***

31-03-2015Nieuws

Ons optreden van maandag 23 maart in Omrop Fryslân's Radio Froskepôle:

Us optreden fan moandei 23 maart yn Omrop Fryslân's Radio Froskepôle:

***

20-03-2015Nieuws

Maandag 23 maart zijn we 's avonds tussen 6 en 7 te gast in Omrop Fryslân's Radio Froskepôle om daar een aantal Friese liedjes live te spelen... Verzoekjes? We horen het graag!

Moandei 23 maart binne wy jûns tusken 6 en 7 te gast yn Omrop Fryslân's Radio Froskepôle om dêr in oantal Fryske lieten live te spyljen... Fersykjes? Wy hearre it graach!

***

10-02-2015Nieuws

Nieuwe (pers)foto's staan op de site, ga naar foto's

(foto's: Piet Douma)

***

02-02-2015Nieuws

Dat was een mooie middag gisteren in Swichum met Alisa en Grytz en Grize. Dat gaan we vast vaker doen!

(met dank aan Piet Douma voor de foto's, binnenkort meer...)

***

05-01-2015Nieuws

De beste wensen voor het nieuwe jaar! 2014 was ons weer een mooie... met als klap op de vuurpijl een hoge binnenkomst in de Fryske top 100... 'Do' nieuw binnen op 58! Dank voor alle stemmen.

We gaan nog even door met ons Friese repertoire: op 1 februari spelen we samen met Grytz & Grize en Alisa Stekelenburg in het kerkje van Swichum (tussen Wurdum en Wergea)! Dit wordt natuurlijk weer erg leuk!

***

#4: Thús (radio-edit)

***

Weima & vd Werf in de Fryske top 100? Dat kan! Ga naar www.frysketop100.nl, type in: 'Weima' en klik op de '+' achter 'Do' of 'De Stoarm', daarna zoek je nog een paar liedjes uit de lijst om je top 5 te completeren. Daarna 'Stim!'...

***

08-11-2014Nieuws

Mooi artikel van Sietse de Vries in de Leeuwarder Courant van vrijdag 7 november! Lees 'm hier! (foto: Jacob van Essen)

***

03-11-2014Nieuws

De (foarearst) lêste trije shows Weima & vd Werf yn it Frysk!!
6/11 20.15u Bellefleur Sigerswâld (Siegerswoude) 0512 302977
7/11 20.30u It Heech Ferwert* 0518 721020
9/11 15.30u Kloosterkapel Sibrandahus
Yntree €10,00 ynklusyf cd (*Ferwert €12,50)

***

26-10-2014Nieuws

Zo, de kop is eraf! We hebben een mooie cd presentatie beleefd in De Bidler in Wergea. Prachtig licht en fantastisch geluid dankzij Meine Bijlsma en Frans Slaterus, de vette drumpartijen van Jeroen Blumers en het gastoptreden van Freddy Weima maakten de avond onvergetelijk. Het zag er schitterend uit... Goeie reacties (lees ook op Facebook)! Ook het optreden met z'n tweeën in het Karmelklooster in Drachten vanmiddag was erg sfeervol. Wederom zeer positief ontvangen...

Vanaf morgen is 'Weima & vd Werf yn it Frysk' cd fan de wike bij Omrop Fryslân! De Leeuwarder krant komt langs voor een interview voor in de cultuurbijlage (vrijdag 7/11). Zaterdagochtend tussen 10 en 12 zijn we te gast bij Omrop Fryslân in het programma 'Op en út' van Douwe Heeringa en zondag doen we een optreden in het prachtige kleintheater 'De Vier Pelikanen' aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. 15.00u beginnen we, zaal gaat ongeveer een kwartier ervoor open. Er kunnen ongeveer 30 personen in, dus reserveren via 058 2127787 is gewenst! Entree is een tientje, cd krijg je erbij!

 

Locatie Plaats Aanvang Reserveren Site
Za
25/10
De Bidler | Wergea | 20.30u | mail | ga naar site
Zo
26/10
Karmelklooster | Drachten | 15.00u | 0512 512103 | ga naar site
Zo
2/11
De Vier Pelikanen | Leeuwarden | 15.00u | 058 2127787 | ga naar site
Do
6/11
Bellefleur | Siegerswoude | 20.15u | 06 48575067 | ga naar site
Vr
7/11
It Heech | Ferwert | 20.30u | 0518 721020 | ga naar site
Zo
9/11
Kloosterkapel | Sibrandahûs | 15.30u | n.v.t. | ga naar site

***11-10-2014NieuwsDe derde Fryske single is uit: 'Lytse dingen'. Het nummer is reeds te beluisteren via YouTube en komende week te beluisteren op Omrop Fryslân ***Weima & vd Werf yn it Frysk…
Na 18 jaar voor het eerst in het Fries als duo. Eerder deden ze dit al op de cd 'Lêst fan de Lust' van de band De Wjukkels. Anno als zanger/gitarist, Reinout als gastzanger. De Wjukkels was de laatste versie die overbleef van Wiegels Wjukkelsmasine.
Het duo stond met begeleidingband, in mei dit jaar in de finale van Liet 2014 met het nummer 'De Stoarm', waarmee ze weliswaar als derde eindigden volgens het publiek, maar de jury ze een oneervolle laatste plek toe kende. Zowel Omrop Fryslân als de LC waren verrast met deze jury uitslag. De reeds opgenomen studioversie van 'De Stoarm' is regelmatig te horen bij de Omrop. De tweede single van het album is het liedje 'Do', dat ook weer veelvuldig wordt gedraaid. Op de cd komt ook een nieuwe versie van 'Dizze Stêd', waarmee Reinout samen zijn broer Freddy de publieksprijs kreeg tijdens Liet 1998 (!). Ook op deze versie zingen de broers het lied samen.De cd bestaat in totaal uit 15 liedjes, geschreven door zowel Anno als Reinout. Wisselende stijlen die binnen de popmuziek toereikend zijn. De cd is opgenomen bij Anno thuis in Stiens, ge-edit bij Reinout en gemixt bij Michiel Hoogenboezem in Wergea. Het meeste is door de twee zelf ingespeeld. Jeroen Blumers (Leaf, Krystl, Color Ones) neemt bijna alle drumpartijen voor zijn rekening en hier en daar zijn ook nog andere gastmusici te horen (Freddy Weima, Percy Hoff, Jan van Olffen, Fokke De Jong, Elmer Bergstra, Ruben Mulder, Michiel Hoogenboezem en Frank Bergkamp). De cd wordt 25 oktober gepresenteerd in De Bildler in Wergea. In de twee weken die volgen doet het duo een muziektheaterprogramma langs diverse Friese theatertjes en kerkjes. Hier zullen alle liedjes die op de cd staan gespeeld worden en vertellen Anno en Reinout over hun liedjes, waar uit blijkt dat ze beide heel anders in het leven staan. Als duo Weima & van der Werf slingeren ze een hoop warmte de zaal in en zorgen voor een feel good sfeertje op niveau. En dat mag ook wel na 18 jaar…***28-08-2014NieuwsDe Friestalige cd is bijna klaar, dinsdag wordt de laaste hand gelegd aan de mix. De cd zal bestaan uit 15 liedjes in het Frysk, met o.a. de radiohits 'De Stoarm', 'Do' en 'Dizze stêd' (studioversie). Zaterdag 25 oktober 2014 presenteren we de cd in De Bidler in Wergea!! In de 2 weken die volgen doen we een theaterprogramma in een aantal kleine theaters en kerkjes. Check onze agenda (). Binnenkort meer info over de presentatie en het programma!***13-08-2014NieuwsDe single 'Do' is verkrijgbaar in de iTunes store, maar staat ook op Spotify.***27-07-2014NieuwsDe tweede Fryske single is uit: 'Do'. Een clip volgt nog. Het nummer is reeds te beluisteren via YouTube en komende week te verkrijgen in de iTunes store! Volgende week zijn we twee keer te gast bij Omrop Fryslân: dinsdag 5 augustus tussen 15.00u en 18.00u op de radio en vrijdag 9 augustus op tv rond 18.15u.***28-05-2014NieuwsVorige week woensdag waren wij te gast bij Omrop Fryslân in het programma Radio Froskepôle van Gurbe Douwstra. We hebben hier 5 Friese nummers live gespeeld. De uitzending is in zijn geheel terug te luisteren: Klik hier. Na 26,5 minuut begint het miniconcert.'De stoarm' wordt veel gedraaid bij Omrop Fryslân!***16-05-2014NieuwsDe single De Stoarm is verkrijgbaar in de iTunes store, maar staat ook op Spotify. ***11-05-2014NieuwsDe officiële clip van 'De Stoarm' is uit! De clip is gemaakt door illustrator Richard Bos. #BlijMee! ***11-05-2014NieuwsDe studioversie 'De Stoarm', waarmee we in de finale van het Friese liedjesfestival Liet 2014 stonden is uit! De jury was helaas niet zo te spreken over het lied (10e), het publiek gelukkig wel (3e plaats). Op onze Facebookpagina is wel een aantal foto's en ook de recensie te vinden van Liet 2014 (www.facebook.com/weimavdwerf)...***30-03-2014NieuwsWe staan met het lied 'De Stoarm' in de finale van het Friese liedjesfestival Liet 2014! De finale is op 5 mei tijdens het bevrijdingsfestival in de Prinsentuin in Leeuwarden.***11-03-2014Nieuws30 maart staan we in de voorronde van het Friese liedjesfestival Liet met het lied 'De Stoarm'. De voorronde van Liet 2014 is in Poppodium Romein in Leeuwarden. Mochten we doorgaan... de finale is op 5 mei tijdens het bevrijdingsfestival in de Prinsentuin.***07-02-2014NieuwsEfkes wat oars... Momenteel zijn we bezig met de opnames voor een nieuw album. We doen het even anders dan anders, namelijk Weima & vd Werf yn 't Frysk! Jeroen Blumers (Leaf/Color Ones) heeft de drumtracks verzorgd en wij zijn momenteel bezig de nummers, allemaal eigen werk, af te maken in Stiens. Als alle opnames klaar zijn worden de nummers nog afgemixt in Wergea. Zo houden we alles mooi dichtbij... Verwachte releasedatum: ergens in mei***02-01-2014NieuwsDe beste wensen voor het nieuwe jaar!De kop is er af! Gistermiddag ons eerste optreden van 2014 in Café 't Stulpke in Uden, dat er weer vele mogen volgen dit jaar. We zijn in ieder geval nog volop beschikbaar dit jaar!Trouwens... vindt u ons al leuk? Ga gauw naar onze facebookpagina facebook.com/weimavdwerf en ***14-10-2013NieuwsNummer 1 in de regio op ReverbNation!***

vind, volg of 'like' ons:

***22-03-2013NieuwsHet album 'Off the record' is nu ook verkrijgbaar via iTunes. Naast de 13 tracks die op het album staan, staan er ook nog eens 6 bonustracks op!En ook op Spotify...***20-03-2013NieuwsDe repertoirelijst is weer bijgewerkt!Bekijk 'm hier.***15-03-2013NieuwsHet album 'Off the record' staat nu ook op Spotify. Naast de 13 tracks die op het album staan, staan er ook nog eens 6 bonustracks op!***05-02-2013NieuwsOnze andere site, Weima & vd Werf boekingen is weer helemaal up-to-date:www.weimavdwerf.nl***15-12-2012NieuwsWeima & van der Werf is nog volop beschikbaar in het nieuwe jaar. We hebben 2012 er bijna opzitten en gaan met hetzelfde enthousiasme verder in 2013. We zijn open en bloot in onze boekingen en denken graag mee met ideeën en muzikale ondersteuning, concerten organisatie en projecten. Schroom niet om te bellen, te mailen...

Weima & van der Werf kenmerken:

1) Tomeloos en schromeloos
2) Breed repertoire
3) Het duo gaat voor volle 100% inzet
4) Vertrouwd op tijd
5) Sociaal en open en vreselijk enthousiast
6) Voor 0 tot 100 jaar
7) Muzikaal en goed gezongen
8) Verzoekjes
9) Het duo deelt en praat met zijn publiek
10) Verder vinden we het geweldig om te doen
11) Bruiloften, Bedrijfsfeesten, cafes, festivals, feesttenten
12) Bij mensen thuis op de bank in de huiskamer
13) Een succesvol oeuvre aan cd's en media
14) Heel benaderbaar en aardige gasten
15) Goed mee te werken en komen overal
16) Doel is om veel te spelen: meer dan 100 gigs per jaar
17) Al meer dan 16 jaar samen
18) Bestaan en essentie in muziek
18) Organisatie technisch zeer sterk
19) Zelfstandig en ondernemend
20) We gunnen iedereen het beste
21) Mentaal en fysiek supersterk

Schroom niet en bel ons... we zijn het zelf...***07-10-2012NieuwsRock Chicks in café Rembrandt 28 oktober 2012LEEUWARDEN Op zondagmiddag 28 oktober om 15.00 uur is er in Leeuwarden een popfestival rondom de magie van vrouwen binnen de popmuziek. Het thema "Meisjes in Rock" spreekt boekdelen. Dit is een intiatief wonderlijk genoeg van zanger/gitarist Anno van der Werf die het wel eens tijd vond om ruimte te maken voor dames in de popmuziek. Vrouwen vertolken vaak het klassieke beeld van rock chick en zangeres op het front en laten zich vaak begeleiden door hun mannelijke soortgenoten. Ook in het geval van de projectband van Meisjes in Rock is dit het geval: Maar liefst drie zangeressen waaronder de Leeuwarder zangeres Agnes Sambrink repertoire afwisselt met Janneke Uitterdijk uit Wergea en Anne Marie Boing uit Leeuwarden.Special guest act is de vrouwen-formatie Planet Eyelash. Dat sweet 'n sour niet alleen een sausje voor over de rijst is, bewijzen de rockchicks van Planet Eyelash uit Utrecht, Nijmegen, Groningen, Leeuwarden en Ommen. In hun muziek combineren ze een lekker vies gitaargeluid met fijne melodielijntjes. Het vijftal blaast haar catchy powerpoppunk veelvuldig van de Nederlandse podia; kroeg en kraakpand, poptempel en afgebroken flatgebouw... Ook proefden ze van het leven on the road in Belgie en Engeland Daarom, als een follow-up van hun demo Lash Out! (Oktober 2009), is hun nieuwe EP genaamd Eyes On The Road. Deze EP werd opgenomen Double Impact studio en is uitgebracht in mei 2011. Inmiddels heeft 3 fm kennisgenomen van deze formatie.
Nieuwsgierigheid alom bij "Meisjes in Rock", waarbij de vonken eraf spatten, afgewisseld met het mooie van de popmuziek.
Projectband Meisjes:
Agnes Sambrink - Zang
Janneke Uiterdijk - zang
Anne Marie Boing - Zang
Anno vd Werf - gitaar
Titus Steegstra - Bas
Michel Meijer - Drums
Jelle Sieswerda - Gitaar
***
25-09-2012NieuwsWeima & van der Werf met 'The Rolling Stones tribute' in Grandcafé Rembrandt LeeuwardenOp zondagmiddag 30 september organiseert gitaarduo Weima & van der Werf een Rolling Stones tribute in Café Rembrandt in Leeuwarden. Bekende nummers worden met passie gebracht door Leeuwarder liefhebbers en vertolkers die The Stones al jarenlang geweldig vinden. Het feest begint om 15.00 uur.Weima & van der Werf + Special guests
Einte Bijlsma - Zang (Hangouts)
Roelof Reineman - Gitaar (Hangouts)
Peter Maas - Gitaar
Gilbert Terpstra - Drums (William Seen's Transport Music)
Anno van der Werf - Bas/zang (Weima & van der Werf )
Reinout Weima - Gitaar/zang (Weima & van der Werf )
Frank Bergkamp - Toetsen (ex Chickens Go Mad / Barricade)
Zondag 30 september vanaf 15.00 uur. Grandcafé Rembrandt, Stationsweg 10, Leeuwarden. Entree gratis…
***28-05-2012NieuwsBeste mensen,Een nieuwe Weima: Zaterdagavond 26.05.2012 om 19.48u is EEF geboren!!!Reinout.

***

15-03-2012Nieuws

Beatles festival zondagmiddag 1 april 2012 café Rembrandt Leeuwarden

Leeuwarden - Op zondagmiddag 1 april aanstaande is er in Café Rembrandt, gelegen aan de stationsweg, een Beatles festival met diverse Friese artiesten. Dit alles onder de bezielende leiding van Weima & van der Werf. Het fenomeen The Beatles in de popmuziek kun je niet omheen. Beatles tributes worden vaak gedaan en de kracht van de muziek is oneindig. In de huidige popmuziek hoor je nog steeds hun invloeden. In Rembrandt is de tribute geïnspireerd op eigen bezettingen en soms vertolkt door singer songwriters. Ook café eigenaar Bert neemt een aantal nummers voor zijn rekening. Hij zal daarbij worden begeleid door Weima & van der Werf. Het is bedoeld als een vermakelijke middag: Beatles live muziek, uitgevoerd door lokale helden, onder het genot van een drankje. Aanvang 15.30 uur en entree is gratis.

***

06-02-2012Nieuws

De in oktober opgenomen en in december uitgezonden opnames staan online! Ga naar video. Overigens hebben we inmiddels ook een YouTube kanaal: www.youtube.com/WeimavdWerf, met meerdere filmpjes.

En volg ons via twitter: twitter.com/popduo...

***03-01-2012NieuwsEen goed 2012!Ga naar oudere nieuwsberichten

***

terug naar nieuw nieuws

02-12-2011Nieuws

Weima & vd Werf heeft nu ook een bandprofiel op Facebook en op ReverbNation.

Gisteren (1 december 2011) was het precies tien jaar geleden dat we de cd "WakeUp!" presenteerden. De cd is inmiddels al uitverkocht (2000 stuks), maar gelukkig is "Off The Record" nog wel verkrijgbaar, bij optredens of via o.a. cdpost.nl

In een eerder bericht meldden we dat er o.a. een versie van "Stuck in the middle" op de site geplaatst is. Inmiddels hebben we deze alweer van de site gehaald i.v.m. 'publicatierechten'. De overigen zijn nog wel te zien en we verwachten er binnenkort nog een aantal bij te kunnen zetten: die van onze opnames in Koudum voor het eindejaarsprogramma van SWF-lokaal.

Volgende week gaan we weer een dagje de studio in. Daarover later meer...

***

23-11-2011Nieuws

Er zijn weer wat nieuwe video's: Remember me en Kaleidoscope beide in zijn geheel en een versie van Stuck in the middle with you. Ga naar video. Ook zijn er nu tracks te beluisteren op Soundcloud...

***

16-10-2011Nieuws

Kroegtoertje: 21/10 Scooters Drachten, 28/10 El Dommel Wolvega, 4/11 Blauwe Kater Heerenveen, 5/11 De Kroon Sneek, 11/11 't Skûtsje harlingen, 18/11 De Brabander Hindeloopen, 19/11 Graauwe Paard Oudebildtzijl, 26/11 De Bokke Oldeberkoop, 9/12 Scooters Leeuwarden, 11/12 De Mande Tytsjerk, 23/12 De Brink Bakkeveen, 24/12 Joey's Bar Appingedam, 25/12 Pub84 Wolvega

***

05-09-2011Nieuws

De vakanties zitten er weer op. Inmiddels de afgelopen 2 weekenden alweer flink aan de slag geweest met optredens in Sneek, Workum, Drachten, Reduzum, Bakkeveen en Koudum. Er zullen deze maand weer velen volgen... De cd-verkoop loopt lekker tijdens de optredens en is nu ook makkelijk te verkrijgen via o.a. bol.com en cdpost.nl. De track Kaleidoscope staat stevig op de playlist bij de Omrop.

***

25-07-2011Nieuws

30 juli zijn we de muzikale gast bij Omrop Fryslân bij het Skûtsjesilen in Grou, live in de 'útstjoering' tussen 13.30u en 17.00u. Dit alles live vanaf Salonboot 'De Gaasterland'.

***

29-06-2011Nieuws

CD 'Off the Record' is cd van de week bij Omrop Fryslân...

Vanmiddag (29 juni) tussen 14.00u en 15.00u naar Omrop Fryslân voor een interview in Noardewyn. Tevens zullen er 2 tracks van 'Off the record' gedraaid worden.

Morgen (30 juni) tussen 16.30u en 17.00u live op Omrop Fryslân tv in het programma 'Doch it foar dyn doarp' vanuit Wergea!

***

22-06-2011Nieuws

Nieuwe foto's online! Ga naar Foto

***

11-06-2011Nieuws

Luisterfragementen van Off the record online! Ga naar klik&luister

***

10-06-2011Nieuws

< Hij is er. Kom 'm halen bij een optreden of bestel / download 'm binnenkort bij o.a. bol.com / iTunes

***

25-05-2011Nieuws

Alvast 2 pre-listens van de nieuwe cd: de eigen werkjes Kaleidoscope en Remember me:

***

23-05-2011Nieuws

< Dit wordt 'm dan... Release: 8 juni 2011

***

11-05-2011Nieuws

De cd is helaas toch nog net niet klaar. Maar volgende week worden de puntjes op de i gezet. Wordt dus begin juni...

Follow popduo on Twitter

***

09-04-2011Nieuws

Nog even en dan is de cd klaar. De opnames zijn afgerond en worden nu gemixt... De cd zal 13 tracks bevatten, waarvan 2 eigen nummers. Begin mei is ie gereed!

Ook doen we mee (als onszelf) in een film, "Merkeblues". Afgelopen zondag hebben we samen met Theun en Gerrit (Hager) audio-opnamen gehad. In mei wordt de hele scene waarin wij als band een nummer spelen opgenomen. De film speelt zich af in het fictieve Friese dorp Litsum. De ‘feel good-movie' gaat over een ouderwetse dorpsmerke (kermis) en speelt zich voor een deel af in de bovenzaal van het plaatselijke café. De meeste dorpsbeelden worden in Tzum opgenomen. De film gaat in november in première, moet een plekje krijgen op het Noordelijk Film Festival en daarna door heel Friesland...

Ons laatste optreden in de reeks Lazy Sunday Afternoons in Paddy 'O Ryan zal niet zondag de 24e, maar paasmaandag, 25 april zijn.

***

23-03-2011Nieuws

Moeten er ook maar aan geloven...

 Follow popduo on Twitter

***

31-01-2011Nieuws

17 en 18 februari gaan we samen met Theun de studio in... We proberen eind april de cd klaar te hebben met daarop een aantal eigen liedjes en favoriete covers. Verzoekjes? Mail! of laat wat achter in het gastenboek.

***

11-01-2011Nieuws

'39 & Holding' van Freddy & Your Old Boys is cd van de week bij Omrop Fryslân. Alle info over Freddy en zijn cd is te vinden op www.freddyweima.nl.

***

03-01-2011Nieuws

Een goed 2011!

115 optredens in 2010.... in Friesland (78x), Groningen (12x), Noord Holland (8x), Drenthe (4x), Overijssel (4x), Flevoland (3x), Gelderland (2x), Utrecht (2x) en 1x in Zuid Holland. Leeuwarden blijft de plek waar we het meest spelen, maar liefst 22 maal. Ook begint de agenda voor 2011 weer wat gevuld te raken.

De mini-cd van Freddy & Your Old Boys is uit en staat inmiddels op de playlist bij Omrop Fryslân.

***

16-12-2010Nieuws

Morgen een optreden in Café Scooter's Drachten. Volgende week 3 kroegen (zelfde rondje als vorig jaar!): de 24e Joey's bar Appingedam, de 25e Pub 84 Wolvega en de 26e in 's Lands Welvaren Wergea...

***

10-12-2010Nieuws

Om Dag tv van afgelopen woensdag te bekijken: klik hier. 2 nummers: 'Stuck in the middle with you' na ong. 22,5 minuten en 'Don't worry too much' aan het eind.

***

09-12-2010Nieuws

Binnenkort verschijnt de mini-cd van 'Freddy & Your Old Boys', waarop Weima & vd Werf samen met Theun Supheert en Hein Jaap Hilarides op meegespeeld heeft. Het album draagt de titel '39 & Holding' en bevat 6 covers en één nieuw nummer, geschreven door Freddy zelf. Alle info hierover is te vinden op www.freddyweima.nl.

'Freddy & Your Old Boys': Theun, Anno, Freddy, Reinout en Hein jaap

***

07-12-2010Nieuws

Vanavond zijn wij weer als muzikale invullers te gast bij het programma Dag tv, vanuit het oude Raadhuis in Leeuwarden. Dit wordt de dag later uitgezonden bij Mercurius tv.

***

01-12-2010Nieuws

19 december weer Blues 'n Roll Estafette in Café Scooter's Leeuwarden. Klik hier voor het persbericht.

***

Zondag 28 november zijn we weer in Paddy o'Ryan...

***

06-11-2010Nieuws

Nieuw op de site: een overzicht van onze 'social networks'...

***

19-09-2010Nieuws

Donderdagavond 30 september in Grandcafé Rembrandt te Leeuwarden spelen we vnl. eigen werk. We doen dit optreden samen met Beukema en de band van Arjan van der Linde: VanderLinde. Ook zijn we zondag de 26e weer te vinden in Paddy o 'Ryan....

***

03-09-2010Nieuws

Beste mensen,

Al weer een tijdje geleden dat hier wat nieuws heeft gestaan, maar we zijn er nog! De zomer zijn we er even vier weken uitgeweest i.v.m. vakantie, nu weer een drukke septembermaand: alweer 15 optredens, o.a vanavond in Nijland, zondag in Koudum, volgende week vrijdag met Jeroen Blumers op drums in Bakkeveen. Ook leuk: donderdagavond 30 september in Rembrandt in Leeuwarden spelen we vnl. wat eigen werk en doen dit optreden samen met de band van Arjan van der Linde: VanderLinde. Check ook de agenda...

Voor wie nog cd's wil hebben: wees er snel bij, de cd's zijn bijna uitverkocht. Bij optredens: 2 cd's voor een tientje. Per post kan ook, stuur dan even een mailtje en je krijgt een pakketje thuisgestuurd. 2 cd's voor €12,50 of alle 3 voor €18 (inc. verzendkosten). Naar alle waarschijnlijkheid wordt er in het najaar weer wat nieuws opgenomen...

***

25-05-2010Nieuws

De foto's van Oeral yn Wergea staan ook op de site. Ga naar foto's of klik op onderstaande foto.

***

17-05-2010Nieuws

Beste mensen,

Afgelopen weekend weer een aantal optredens met plezier afgewerkt: met net wat te weinig publiek op vrijdag in Makkum, aardig wat volk op zaterdag in Den Helder en een stampvolle Bidler in Wergea op zondag.

Huisontwerper/-dj/-fotograaf Hein van de Gieterij in Den Helder heeft zaterdag een aantal plaatjes geschoten, die te bewonderen zijn als je op de foto hiernaast klikt.

De foto's van zondag volgen nog. Weima & vd Werf was in drie formaties te zien tijden het straatfestival 'Oeral yn Wergea': The Commitments-tribute, Weima & vd Werf met Theun en tevens (ook met Theun) als 'spontane' begeleidingsband van Twarres (Mirjam & Joost).

Check ook www.wergea.com

***

03-03-2010Nieuws

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen zijn wij (Anno, Reinout en Theun) vanavond de muzikale gasten bij DagTV, live vanuit het Stadskantoor in Leeuwarden. Het is allemaal te zien op het kanaal van MercuriusTV, te ontvangen in Leeuwarden e.o.

***

18-01-2010Nieuws

Foto's van het optreden met Theun van afgelopen vrijdag zijn te vinden op de website van Scooter's Leeuwarden

***

04-01-2010Nieuws

Een goed 2010!

Net als 2008 was ook 2009 weer een prima jaar voor Weima & vd Werf met meer dan 100 optredens.... Dus weer tijd voor wat statistieken: iets minder dan de helft van de optredens waren besloten feesten, 9 van de 10 optredens vonden plaats binnen Friesland, 4 in provincie Groningen en ook 4 in Drenthe en verder werden Noord-Holland (3x), Overijssel (1x), Flevoland (3x) en Gelderland (1x) aangedaan. Het meest werd er gespeeld in Leeuwarden (16x), Sneek (7x), Harlingen en Heerenveen (beide 5x).

***

13-12-2009Nieuws

Beste mensen,

Gisteren twee fijne optredens gehad in Sneek en St.Nyk. Een impressie is al te vinden op de site van HorecaSneek. Binnenkort wel wat foto's op de site. Nu ook bij GPtv op You Tube of op www.stjoerder.nl (met dank aan Jaring Rispens).

Het aftellen naar het nieuwe jaar kan ook beginnen. Wij zitten de komende week van woensdag t/m zaterdag bij een aantal kerstborrels. Ook tijdens Kerst zijn we weer her en der te begroeten: de 24e in Appingedam, de 25e in Wolvega en de 26e -de laatste van dit jaar- in Wergea. 2010 starten we om 1 uur 's nachts met een optreden in de Hoogte in het Groningse Winsum en 's middags vanaf 5 uur in de Mallemok te Sloten ... Taking care of business!

 

***

19-11-2009Nieuws

De eerste foto's van onze kroegtoer staan online op de vernieuwde websites van Scooter's Drachten en Scooter's Leeuwarden

De lijst met kroegen is ook weer aangevuld: Na het Kerstdiner (2eKD) uitbuiken in Café 's Lands Welvaren in Wergea. Tevens zijn we nog te vinden op de wintereditie van Lekker Sneek op 12 december en op 01.01.10 in de Mallemok (Sloten)...

***

12-10-2009Nieuws

De herfst is weer begonnen, dus we duiken -na een korte vakantie- de kroegen weer in!
Een (voorlopig) overzicht:

24 oktober in Kameleon, Appingedam
30 oktober in Scooter's, Drachten
6 november in De Vrolijke Keizer, Gorredijk
13 november in Scooter's, Leeuwarden
14 november in de Gekroonde Leeuw, Arum
20 november in De Bogt Fen Guné, Franeker
28 november in De Boeier, Heeg
12 december in 't Wapen van Friesland, St. Nicolaasga
24 december in Joey's Bar, Appingedam
25 december in Pub'84, Wolvega

Ook even noteren: zondagmiddag 15 november cd presentatie van Anno's BigBounceBand in De Walrus in Sneek.

***

19-07-2009Nieuws

Het was erg leuk gisteren bij Omrop Fryslân. 's Middags hebben we 6 nummers (Remember me, Steppin' stone, Late again, It isn't a dream, Direction en Stuck in the middle with you) live op de radio mogen spelen en 's avonds het gloednieuwe eigen nummer 'Kaleidoscope' op tv aan het einde van 'it Skûtsjesjoernaal'. Klik hier om de hele uitzending te bekijken...

En dit vond Kas ervan...

***

12-07-2009Nieuws

18 juli zijn we de muzikale gast bij Omrop Fryslân bij het Skûtsjesilen in Grou, live in de 'útstjoering' tussen 14.00u en 17.00u ... 's Avonds ook nog op tv, aan tafel bij 'it Skûtsjesjoernaal' vanaf 18.20u. Dit alles live vanaf Salonboot 'De Gaasterland'.

***

22-06-2009Nieuwe foto's

Er staan weer wat verse foto's op de site... (met dank aan Sicco van Grieken)

***

15-06-2009Nieuws(...)

In tegenstelling tot onze agenda wordt de nieuwspagina minder vaak ge-update, simpelweg omdat we weinig nieuws te melden hebben. De afgelopen tijd speelden en de komende tijd spelen we veelal op besloten feesten (variërend van verjaardags-, personeels- en tuinfeesten tot diploma-uitreikingen). In juli staat weer een aantal openbare optredens gepland, o.a. 3 juli op het dorpsfeest van Molkwerum en 4 juli tijdens het evenement Lekker Sneek. 18 juli zijn we de muzikale gast bij Omrop Fryslân bij het Skûtsjesilen in Grou, live in de 'útstjoering' tussen 2 en 5 's middags... Tijdens het Skûtsjegebeuren zal er nog meer ingepland worden, maar daarover: later meer...

O ja. De cd verkoop loopt nog steeds als een tierelier. The Other Side is bijna uitverkocht (d.w.z. bijna 1.000 verkocht). 'Wake Up' en 'A Perfect Ten' zijn nog redelijk op voorraad (van beide nog een stuk of 200). Voldoende reden om in de winter weer 's met wat nieuws te komen.

***

17-03-2009Nieuws

Volgende week dinsdag (24 maart) zijn wij als muzikale invullers te gast bij het programma Dag, vanuit muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden. Dit wordt de dag na de opname uitgezonden bij Mercurius tv. 18 april verzorgen wij in De Pleats in Burgum de muziek bij de Provinciale sportverkiezingen bij Omrop Fryslân. Tussen 16.00u en 17.00u is het allemaal live te beluisteren op Omrop Fryslân 92.2 fm.

En de agenda loopt maar door... De teller staat inmiddels op zo'n 70 optredens in 2009. Geen kredietcrisis voor Weima & vd Werf dus... Onze horecatoer wordt ook steeds weer verder aangevuld. Nu ook Heerenveen en Leeuwarden erbij. We zijn ook nog steeds in onderhandeling met een aantal andere plekken in het Noorden van het land. ook hierover weer: later meer!

***

10-02-2009Nieuws

Weima & vd Werf start dit weekend weer met een horecatoer. We zijn nog steeds bezig met de planning. Tussen 14 februari en 22 mei wordt er i.i.g. gespeeld in Oldeberkoop, Harlingen, Sloten, Franeker, Workum, Hindeloopen, Appingedam, Gorredijk, Tzummarum en Sneek. We zijn nog bezig om de planning rond te maken en o.a. de '11-steden' vol te maken... Later meer (en check de agenda!

***

01-01-2009Nieuws

Een goed 2009!

2008 was weer een prima jaar voor Weima & vd Werf met ruim 100 optredens.... Tijd voor wat statistieken: de helft van de optredens waren besloten feesten, driekwart van de optredens vonden plaats binnen Friesland, 1 op de tien in provincie Groningen en verder werden Noord-Holland, Drenthe, Overijssel, Zuid-Holland en Flevoland regelmatig aangedaan. Het meest werd er gespeeld in Leeuwarden (12x) en Sneek (10x).

We hebben opgetreden in kroegen, zalencentra, restaurants, feesttenten, dorpshuizen, huiskamers, tuinen, parken, jeugdsociëteiten, stadhuizen, sportkantines, sporthallen, evenementenhallen, kantoren, loodsen, boerderijen, schuren en op straten, pleinen, boten en openluchtpodia. Dit alles tijdens kroegentochten, verjaardagsfeesten, verrassingsfeesten, reünies, bruiloften, jubileumfeesten, personeels- en bedrijfsfeesten, openingsweekenden, evenementen, straatfestivals, afscheidsfeesten, thuiskomstfeesten, beurzen, culinaire festijnen, festivals, stads- en dorpsfeesten, en na voorstellingen, sportwedstrijden en vergaderingen of gewoon zomaar...

Zo. Zijn jullie weer op de hoogte.

Wat zal 2009 brengen? De agenda begint i.i.g. al aardig gevuld te raken. Met als start van dit nieuwe jaar Café LaPorte in Meppel.

***

Voor foto's van het Soulproject tijdens 'Swingcafé' in Wergea, klik hier

***

04-11-2008Nieuws

Beste mensen,

Even een berichtje van onze kant... We zijn inmiddels flink ge-youtubed - zo'n vijftig nummers zijn er te vinden op YouTube. Handig! De komende tijd doen we eigenlijk alleen maar besloten optredens om vervolgens 20, 24 en 25 december 3 openbare optredens te doen. Vandaar handig, want YouTube is immers zo openbaar als het maar kan... (voor die tussentijd dus). Typ Weima en/of Werf en er verschijnt vast wel wat. Dit alles hebben we te danken aan Els (Nicolai, red.), die ook weer gezorgd heeft voor een aantal foto's van ons optreden in De Vrolijke Keizer te Gorredijk een paar weken geleden. Deze foto's staan nu ook online (goto foto).

De boekingen voor het nieuwe jaar beginnen ook alweer leuk te lopen. Zo staan er alweer 13 optredens gepland voor juli 2009, waarvan 11 voor, tijdens en na het Skûtsjesilen (voor de niet Friezen onder jullie: google maar even) - maar daarover véél later meer...

***

17-10-2008Nieuws

We hebben weer wat foto's op de site. Dit keer van een aantal evenementen in Leeuwarden in de nazomer (met dank aan Els Nicolai-Waarma). Klik hier voor een impressie...

***

20-09-2008Nieuws

Foto's Zomer2008 online!!! Tijdens de ongeveer 40 optredens deze zomer zijn er vele foto's gemaakt... Klik hier of ga naar de fotopagina voor een impressie...

Ook vonden we nog wat foto's in de archieven van de Culturele Commissie Adorp van ons optreden samen met Theun tijdens de jaarwisseling (it's been a while). Klik hier.

***

18-09-2008Nieuws

Tijdens de evenementen "Wal en Schip" en "Ljouwert Culinair" zijn er door Mevrouw Nicolai-Waarma filmpjes gemaakt van de optredens van Weima & vd Werf. Ze zijn nu te vinden op YouTube en op deze site onder video. Binnenkort staan er (ook weer meer) foto's op deze site, gemaakt tijdens de diverse evenementen van zomer 2008...

De eerstvolgende openbare optredens zijn a.s. zaterdag (20.09) in de Wergeaster jeugdsoos Szdrnzll en volgende week zaterdag (27.09) op het Raadhuisplein te Leeuwarden i.h.k.v. het Woonfestival

***

07-07-2008Nieuws

De afgelopen week veel 'buitengespeeld', in Sneek, Koudum en Appingedam. Henk van der Veer heeft een aantal prachtige plaatjes geschoten tijdens 'Lekker Sneek' (zaterdag 5 juli), waarvan we de volgende jullie niet willen onthouden (met op de voorgrond Sneker Yke Slauerhoff). Voor meer impressies (en verslagen) van dit evenement kun je even een kijkje nemen op www.henkvanderveer.nl en www.sneek.allesvan.nl...

***

12-05-2008Nieuws

De 4 opgenomen tracks bij Radio 5 staan online!!! Klik hier...

Voor het terugluisteren van de gehele uitzending van 'Club van 100' (met als gast Doekle Terpstra) klik hier..

***

28-04-2008Nieuws

Op vrijdag 9 mei is duo Weima & vd Werf te gast in het radioprogramma 'Club van 100' op Radio 5. Het programma (door Ben Kolster) wordt live vanuit Hilversum uitgezonden tussen 20.00u en 21.00u. Er zal tussen de gesprekken door tijd zijn voor 3 nummers...

***

***

26-03-2008Nieuws

Het was weer eens de hoogste tijd om in wat café's op te treden. De afgelopen twee weken waren we te vinden in Delfzijl ('t Lokaal), Makkum (De Belboei), Amsterdam (Bourbon Street) en Leeuwarden (Scooter's). De oogst van het optreden in Café Scooter's is o.a. een achttal foto's (m.d.a. Ton), die je op de fotopagina kunt terugvinden (of je klikt op de foto hieronder...)

De komende tijd zijn we uiteraard ook weer overal en nergens te vinden: Een overzicht:

28 maart in De Blauwe Kater, Heerenveen
4 april in De Vrolijke Keizer, Gorredijk
20 april in de Figurantenbar, Amsterdam
29 april in Joey's Bar, Appingedam (Gr.)
30 april in Hotel vd Meer, Dokkum
17 mei in Klaver Vier, Wagenborgen (Gr.)

In de Amsterdamse Figurantenbar gaat iets leuks gebeuren, maar daarover later meer...

***

25-02-2008Nieuws

Beste mensen,

Een nieuwe Weima: Zondagmorgen 24.02.2008 om 11.35u is KAS geboren!!!

Reinout.

***

19-02-2008Nieuws

We leven nog! Als bewijs even een paar foto's van Weima & vd Werf, Live in Jorwert 16.02.2008, met dank aan Guus van de Sande:

***

26-11-2007 Nieuws

Vrijdag 30 november speelt Weima & vd Werf met de veertienkoppige soulband 'Saviours Of Soul' in De Harmonie tijdens de Soulnight.

Het betreft een tribute aan The Commitments, bekend van de gelijknamige film naar het boek van Roddy Doyle, gespeeld door 14 enthousiaste fanatieke Commitments liefhebbers: Boy Brostowski (drums), Gerrit Hager (piano), Percy Hoff (bas), Onno Kikstra (trompet), Jetze Koster (zang), Berendina Langhout (zang), Cindy Mason (zang), Gerda Okkema (zang), Willem Pen (alt-/tenorsaxonfoon), Kees Romers (baritonsaxofoon), Jan Tysma (orgel), Jan Visser (trombone), Reinout Weima (zang/ak. gitaar) en Anno vd Werf (gitaar).

***

06-09-2007 4 x in 2 dagen in Leeuwarden

Even laten weten dat we er nog steeds zijn en dat de agenda lekker door blijft lopen... Kom dus gewoon een keertje langs bij een van onze optredens. Volgend weekend spelen we 4 maal in Leeuwarden:

14 september 19.00u-21.00u als duo op Oldehoofster Kerkhof (Ljouwert Culinair)
14 september 23.00u-02.00u als duo in Wapen van Leeuwarden
15 september 16.30u-17.30u als band (Weever) bij de seizoensopening van de Harmonie
15 september 21.00u-23.00u als trio (met drummer Theun Supheert) op Oldehoofster Kerkhof (Ljouwert Culinair)

Een bericht in het gastenboek is ook altijd welkom!

***

19-05-2007 Foto's Kleintje Sneekweek Online!

Foto van het optreden gisteravond/vannacht in de Walrus Sneek:

***

24-04-2007 Nieuws

Afgelopen zondag was de laatste voorstelling van Ja Suster Nee Suster dan een feit. Na acht keer een uitverkochte Bidler in Wergea en drie keer De Lawei in Drachten is het weer tijd voor andere dingen. Ruim 3.200 mensen hebben de succesvolle voorstellingen bezocht.

***

04-04-2007 Nieuws

Na vijf en een half jaar weimavdwerf.com werd het tijd voor een nieuwe jas voor de site. Tada! Er zijn wat nieuwe items aan toegevoegd, zoals de volledige discografie, een videopagina en een gastenboek (waar je gerust een berichtje kunt achterlaten). Ook is de repertoirelijst flink vernieuwd. Have fun!

***

03-04-2007 Nieuws

Musical 'Ja Suster Nee Suster' ook naar Drachten

Op 20, 21 en 22 april 2007 staat de musical 'Ja suster nee suster' geprogrammeerd in de Lawei in Drachten. Alle 8 voorstellingen in Wergea waren uitverkocht, dus nog een nieuwe kans in april ... Kaarten voor de 20e en 21e zijn echter alleen te regelen via je plaatselijke toneelvereniging. Die van zondag 22 april zijn te bestellen via www.jasusterneesuster.nl.

Alle overige informatie rond de musical is trouwens ook te vinden op de officiële website www.jasusterneesuster.nl.

***

09-03-2007 Nieuws

Voorstellingen musical 'Ja Suster Nee Suster' van 8, 9 en 11 maart week verplaatst naar 15 en 16, 18 maart!!!

***

27-02-2007 Nieuws

Musical 'Ja Suster Nee Suster' loopt bijzonder goed

De musical 'Ja Suster Nee Suster', waar Weima & vd Werf aan meewerken is gestart. Afgelopen weekend zijn de eerste twee (uitverkochte) voorstellingen geweest. De recensies waren uitstekend. Er volgen nog 6 voorstellingen: 28 februari, 2, 3, 8, 9 en 11 maart.

Ook de cd die aan dit project gekoppeld is doet het goed en is vorige week cd van de week bij Omrop Fryslân geweest.

Alle verdere informatie rond de musical is te vinden op de officiële website www.jasusterneesuster.nl.

***

22-01-2007 Nieuws

Weima & vd Werf werken mee aan musical 'Ja Suster Nee Suster'

Eind februari begeleiden Weima & vd Werf samen met toetsenist Gerrit Hager de musical 'Ja Suster Nee Suster'. Inderdaad: een Friestalige versie (naar aanleiding) van het populaire tv-programma uit de jaren 60 'Ja Zuster Nee Zuster' met teksten van Annie M.G. Schmidt en muziek van Harrie Bannink. De première zal zijn op vrijdag 23 februari 2007 in De Bidler in Wergea. Het project is een initiatief van Halbertsma Toniel, Froukje van Houten (regie) en Tryntsje vd Zee (vertaling). Weima & vd Werf is vorig jaar benaderd de muziek te verzorgen.

Momenteel wordt een groot deel van de liedjes opgenomen in de studio van Michiel Hoogenboezem en Mirjam Timmer in Wergea. Het is de bedoeling dat eind volgende week alles erop staat, zodat de boel gemixed en gemastered kan worden en bij de première op 23 februari de cd gepresenteerd kan worden. In onze agenda kun je alle speeldata vinden. Alle verdere informatie rond de musical is te vinden op de officiële website www.jasusterneesuster.nl.

***

08-12-2006 Nieuws

Onlangs stond er een aardige recensie in de Leeuwarden Courant van onze schijf 'A perfect ten'. Klik hier om de recensie te lezen (na 'm gelezen te hebben kun je op de terug knop klikken of een kezue maken uit bovenstaand menu). Van de nieuwe cd zijn nu ook fragmenten te beluisteren. Ook de nieuwste foto's staan nu op de site. Tevens heeft deze site inmiddels een Gastenboek ... klik hier.

Weima & vd Werf zijn de laatste twee weken van december veel te zien en te horen: Ga snel naar de ge-update agenda!!! We besluiten het jaar bij Omrop Fryslân's eindejaars-live-uitzending. Op zaterdag 30 december doen wij samen met Gurbe Douwstra de muzikale omlijsting van dit radioprogramma dat live te beluisteren is bij Omrop Fryslân tussen 14.00u en 17.00u.

***

 

Nu ook Mp3 fragmenten: ga naar Klik en Luister. Voor de nieuwste foto's: ga naar Foto's.

***

18-11-2006 Nieuws

De cd van Weima & vd Werf is gisterenmiddag met succes gepresenteerd in Grand Café Rembrandt in Leeuwarden. Een kleine 200 man kwam af op de optredens van Weima & vd Werf en band(s) (Fokke, Arjan, Gerrit, Remko en Pieter: bedankt!). De 'eerste' exemplaren kreeg het duo uit handen van de vrouwelijke versie van Weima & vd Werf, namelijk beide moeders! Ook dochterlief Nadi Weima liet haar kansen om op het podium te kunnen staan niet liggen. Overtuigend kwamen de woorden 'Wake up, little Susie, wake up!' uit het mondje van het bestaarte meisje.

De cd is volop te verkrijgen bij onze optreden (zie agenda) en zal deze week in een aantal winkels komen te liggen (i.i.g. bij Poort en vd Akker in Leeuwarden en Hompy in Harlingen). Kosten: 10 euro. We kunnen 'm ook opsturen (na ontvangst van een mailtje): 12 euro.

De cd 'A perfect ten' is deze week 'Cd fan 'e Wike' bij Omrop Fryslân, hetgeen betekent dat er regelmatig tracks te horen zullen zijn op de Friese Radio. Donderdag a.s. zal het duo live in de uitzending van 'De Middei' zijn voor een interview en een optreden.

De afgelopen weken is Weima & vd Werf te zien geweest bij het programma 'Groeten uit Hoogkerk'. Samen met Diep Triest-drummer Bennie Top werden de tracks Tunnelvision, Stars en Wake up! gespeeld, en zijn te zien geweest bij RtvNoord, Omrop Fryslân en Tv-Drenthe.

***

31-10-2006 Nieuws

De cd van Weima & vd Werf / Weever komt eindelijk uit: de presentatie is op zondag 19 november 2006 vanaf 15.30u in Grand Café Rembrandt in Leeuwarden. Er worden 3 sets gespeeld: 1 als Weima & vd Werf, 1 set in de oude Weima & vd Werf + band bezetting (met Pieter de Vries op drums en Remko vd Haring op gitaar) en 1 set met Weever in grotere bezetting (Arjan vd Linde op bas, Gerrit Hager op toetsen en Fokke de Jong op drums).

04-10-2006 Nieuws

BLUES 'N ROLL ESTAFETTE: THE BIG BOUNCE 2006
Café Scooters. Donderdag 26 oktober t/m zondag 29 oktober

Leeuwarden - Op donderdag 26 oktober tot en met zondag 29 oktober vindt de derde editie van the blues 'n roll estafette plaats in café Scooters aan het Ruiterskwartier. Hoofdact is de presentatie van The Big Bounce Bluesband met als gastgitarist Dany Lademacher (ex-Herman Brood) op zaterdag 28 oktober. Een band met ambitie. Voor deze band is een nieuwe site in het leven geroepen: www.bigbouncebluesband.com. Naast dit gebeuren worden met lokale helden diverse thema's rondom de blues uitgewerkt. "Bij de twee voorgaande edities bestond de week uit zeven dagen blues". "Dit bleek echter voor de Leeuwarders een te lang traject". "Veel mensen werken door de week en hebben gewoon simpelweg de tijd niet om elke dag even in de kroeg te komen" aldus gitarist en initiatiefnemer Anno van der Werf. De Blues 'n Roll estafette is daarom iets verkort naar vier dagen en geconcentreerd op de weekenddagen.

Voor het complete persbericht: Klik hier!

Voor de flyer met complete programma: Klik hier! (PDF)

***

05-09-2006 Nieuws

Hè hè, Eindelijk weer even wat nieuws van onze kant.

Donderdag a.s. (7 september) gaan we -waarschijnlijk voor de laatste keer voor dit project- de studio in. Alle tracks staan erop, alles is gemixed. Donderdag worden de tracks gemastered. Het gaat om een 19-tal (!) nummers, waarvan 6 nieuwe eigen- en 2 eigen nummers die gere-edit zijn, 4 geremasterde tracks van 'The Other Side', 3 geremasterde tracks van 'Wake Up!'. De cd, waarvoor we nog geen titel hebben (suggesties zijn welkom), wordt in de namiddag van zondag 19 november 2006 gepresenteerd in Grand Café Rembrandt in Leeuwarden. Later komt alle info hierover op deze site.

Vorige week zaterdag tijdens de Harlinger Visserijdagen zijn er opnames gemaakt van het optreden van Weima & van der Werf. Het nummer 'It isn't a dream' is in zijn geheel te zien op de volgende link!

Als je nog even wilt weten waar Weima & vd Werf binnenkort te zien is, ga dan even naar onze ge-update agenda.

***

05-04-2006 Nieuws

Anno is weer verhuisd ... en wel naar Utrecht! Kijk onder info & boekingen voor de wijziging.

Er zijn weer nieuwe opnames gemaakt, een beetje in het kader van 10 jaar Weima & vd Werf. Kijk snel onder klik en luister om de opnamen te horen. Het betreft een in één keer opgenomen reeks van 11 covers, zoals Weima & vd Werf die ook bij live-optredens doen klinken, hier en daar gedubd met percussie en extra stemmetje. Hoogstwaarschijnlijk binnenkort op cd te verkrijgen. Daarover snel meer.

De opnamen van Weever krijgen ook beetje bij beetje meer vorm (hè hè, dat mag ook wel na 2 jaar ...). Hoe we hier een release van gaan aanpakken, denken we nog over na.

***

02-01-2006 Weima & vd Werf 2006

... Een goed 2006 ...

Weima & vd Werf gaat in het nieuwe jaar groter! Niet alleen Weima & vd Werf zijn te boeken, maar ook vele andere duo's en bands. Dit alles onder de naam Weima van der Werf. Uiteraard is er ook weer een website aan gerelateerd: www.weimavdwerf.nl.

***

06-12-2005 Wijziging in adres en telefoonnummer + agenda

Anno is verhuisd en is ook niet meer op het oude nummer bereikbaar. Kijk onder info & boekingen voor de wijziging.

De agenda is weer een beetje bijgewerkt tot juli 2006.

***

22-11-2005 Verzamelcd met Weever uit

Weever staat met 2 tracks op de derde verzamelcd van It's Your Record!. Weever (de band van Weima & vd Werf - site: www.weever.nl. ) staat er als track nummer 4 en 5 op met 'Crazy' en 'Little Wonder'. De tracks zijn in Friesland opgenomen en zijn speciaal voor het album elders gemastered. Eerder stond Weever al met op deel 1 van The best of IYR met 'Talk to me' en 'Satisfaction Guaranteed'. Promotie van het album wordt gedaan door Evert Nieuwstede van IYR, waarbij alle landelijke radiostations worden aangedaan. Inmiddels heeft Samantha (tracks 1, 2 en 3 op het verzamelalbum) al de nodige aandacht van Radio 2 mogen hebben. De cd is te bestellen via Fonos. Klik op de albumhoes voor direct link.

***

09-11-2005 Weer bluesweek in Scooter's

Van 28 november tot en met 4 december is Café Scooters Leeuwarden wederom zeven dagen lang het podium van de blues. Ook deze keer is The Blues 'n Roll Estafette weer een project van Anno vd Werf en zijn band Weever. En net als vorig jaar passeren in totaal zeven thema's rondom de blues de revue: Invitation to the Blues, Rhythm & Blues, Rock Blues, Tracks of the Past, Bildtse Rhythm & Blues (Drekrock), Powerblues en afsluitend The Great Blues Explosion Festival. Aan de bluesweek werken mee: The Prisoners, Kiko, The Wild Berry's, Freddy Weima, Taco & Herman, Chickens Go Mad, Erwin Java, Rick Meyer, Tineke Schoemaker, Gyn Gedonder, Charlie & The Sidekicks, Rebound Boogie Bent, The Clitt, Scuttle Buttin', Bonobo, Urbrabaya, Tête De La Blues en The Wergeaster Commitments.

Klik hiernaast (op het plaatje) voor het volledige programma.

***

06-10-2005 Weever weer op verzamelcd + ander nieuws

Binnenkort verschijnen de tweede en derde verzamelcd van It's Your Record!. Weever (de band van Weima & vd Werf - site: www.weever.nl. ) komt er met twee tracks op te staan: Anno's 'Crazy' en Reinout's 'Little Wonder'. De tracks zijn opgenomen en gemixed in de studio van Davis M & E in Wytgaard en worden speciaal voor het album elders gemastered. De cd is / cd's zijn straks te bestellen via Fonos.

***

Wat er verder gaat gebeuren met de opnames die reeds gemaakt zijn weten we nog niet helemaal. De kans is aanwezig dat er volgend jaar een soort 'best of' van Weima & vd Werf / Weever komt: een aantal geremixte versies van eerder in Jellum opgenomen nummers aangevuld met nieuw materiaal. We houden je op de hoogte.

***

Anno heeft er ondertussen een aantal sideprojects aan overgehouden: een Herman Brood Coverband (The Prisoners - link: de site van Gerard Smit) n.a.v. de Weever singlepresentatie. Ook het project 'Dichter bij muziek' bleek niet eenmalig. Eind november weer een bluesweek in Scooter's.

***

18-05-2005 Weer even bericht van Weima & vd Werf

Weima & vd Werf is bezig met het afronden van opnames. Alle partijen staan erop, nu nog wat editen en mixen en hier en daar nog wat toetsenpartijen aanbrengen. Wat er met de opnames gaat gebeuren, weten we nog niet. In ieder geval zal er binnenkort één of meer Mp3's te vinden zijn op onze andere site: www.weever.nl. Verder zijn we de komende weken regelmatig in Friesland te vinden: 24 mei in St. Annaparochie, 28 mei en 10 en 11 juni in Leeuwarden, 10 juni 's avonds in Gorredijk en 11 juni 's avonds in Franeker. Kijk voor het volledige overzicht onder agenda.

***

27-03-2005 Kroegtoer Weima & vd Werf weer voorbij

De kroegtoer van Weima & vd Werf is alweer voorbij. Naar de optredens in Heerenveen, Sneek, Harlingen, Makkum, Winsum (Gr.), Drachten, St. Nicolaasga, Gorredijk en Leeuwarden (2x) kijken we met genoegen terug: het was overal gewoon verschrikkelijk leuk!!! Kroegbazen bedankt. Voor een korte foto-impressie van de kroegtoer (en ook de studio-opnames): klik hier.

***

24-03-2005 Dichter bij Muziek in Stadsschouwburg De Harmonie

Op zondagmiddag 24 april om 15.00 uur wordt in de Harmonie de voorstelling "Dichter bij Muziek " op de planken gebracht. Het betreft een poëtisch muziekprogramma met de ingrediënten: gedichten, verhalen en liedjes. Dit wordt afzonderlijk gebracht door Anne Feddema ("Onder begeleiding"), Sido Martens ("Bij de rand van zee en strand"), Anno van der Werf ("Niet te netjes in 2005") en Melvin van Eldik ("Held ut de Meenthe"). Iedere dichter cq muzikant speelt twee keer een kwartier. Klik hier voor het complete persbericht / programma van 24 april 2005.


***

15-03-2005 Weima & vd Werf Live als Mp3

Nieuw op de site: Weima & vd Werf live. Ga snel naar 'klik en luister' en luister naar live krakers.

***

24-02-2005 Stones en Brood in De Stee

Anno organiseert samen met Gerard Smit twee tribute-acts in De Stee in Leeuwarden op zaterdag 26 februari. Anno heeft een band samengesteld met o.a. Bokke Rypma, Jan Heida en Jeroen Blumers om repertoire van Herman Brood en The Rolling Stones te spelen. Einte Bijlsma kruipt in de huid van Mick Jagger, Gerard Smit uiteraard in die van zijn voorbeeld Herman Brood.

***

16-02-2005 Weima & vd Werf Live bij Omrop

Morgen (17 februari) treedt duo Weima & vd Werf in het kader van de kroegtoer live op bij het radioprogramma 'De Middei' van Omrop Fryslân. Uitzending tussen 15.00u en 15.30u.

***

03-02-2005 Weever op verzamelcd

Twee weken geleden is er een verzamelcd verschenen met 9 acts van It's Your Record!. De cd is te bestellen via Fonos. Het leuke is dat ie meteen de best verkochte cd is van Fonos is en dus op nummer 1 staat in de Fonos Top 40. Direct links kun je vinden op onze andere site: www.weever.nl.

***

20-01-2005 Weima & vd Werf kroegtoer 2005

De agenda is weer bijgewerkt. Tot en met pasen is Weima & vd Werf voornamelijk in kroegen in en om Friesland te vinden. Tot nog toe staan er al optredens gepland in Sneek, Leeuwarden, Gorredijk, Drachten, Harlingen, Makkum, Heerenveen, St. Nicolaasga en het Groningse Winsum. Kijk snel onder 'agenda' waar en kom 's kijken bij WvdW. Over een paar weken komen we met meer nieuws over Weever.

***

11-11-2004 Persbericht Blues 'n Roll Estafette

Leeuwarden - van 29 november tot en met 5 december is café Scooters zeven dagen lang het podium van de blues. Veel local hero's afgewisseld met landelijke acts zullen hun kunsten vertonen betreffende het thema blues. De podiumnaam van de bluesweek gaat schuil onder The Blues 'n Roll Estafette. The Blues 'n Roll Estafette is een project van gitarist / zanger Anno vd Werf en zijn band Weever. In totaal zeven thema's rondom de blues passeren de revue: Years of Rock 'n Roll, Delta Blues & Singer / Songwriter Night, Fryske Blues Jûn, Soulblues in de vorm van een Commitments Tribute, Women in Blues, Powerblues en afsluitend een sessie ...

Klik hier voor het complete persbericht / programma van 29 november t/m 5 december 2004.

***

28-10-2004 Single Talk to me / Weever

Alles over de single van Weever en haar presentatie: ga snel naar de site van Weever. Op die site is ook de single (de nieuwe versies van 'Talk To Me' & 'Satisfaction Guaranteed) in zijn geheel te beluisteren of te downloaden. Kopen kan natuurlijk ook. Stuur dan maar even een mailtje deze kant uit.

***

24-08-2004 Ook Xigatze bij singlepresentatie

Aan de singlepresentatie op 16 oktober 2004 in Theater Romein, zal ook de Fryske Himalayasurfband Xigatze meewerken. Xigatze, en met name spreker/zanger/gitarist/sampleraar Gerben, zal deze avond de presentatie voor zijn rekening nemen. Het wordt een avond met een verrassend verfrissende mengelmoes van kunst, muziek en theater. De voorbereidingen zijn in volle gang.

***

10-08-2004 Singlepresentatie op 16 oktober 2004

Op 16 oktober 2004 wordt de single 'Talk To Me' gepresenteerd in het Leeuwarder Theater Romein. De presentatie is in combinatie met een kunstproject van Anno samen met kunstenaar Gerard Smit. Gerard Smit maakt ook de illustraties voor de hoes van de single. Vanaf 16 oktober zullen er schilderijen van Gerard te bewonderen zijn in Romein. Weever zal op deze avond twee blokken optreden en ook Gerard komt met een speciale performance. Binnenkort is het complete programma bekend.

***

12-05-2004 Nieuwe mix in Wisseloord Studio's

Van de in Den Haag met Evert Nieuwstede opgenomen nummers 'Satisfaction Guaranteed' en 'Talk To Me' wordt van het tweede een nieuwe mix gemaakt in de Hilversumse Wisseloord Studio's , en wel door producer John Sonneveld. Niet zomaar iemand. Hij heeft eerder al albums geproduceerd voor o.a. De Dijk, Anouk en Golden Earring. Het is de bedoeling dat dit vanaf de tweede helft van juni gaat gebeuren, eerst moet nl. de nieuwe plaat van Anouk af. Daarna wordt gekeken of er een platenmaatschappij warm wil lopen voor het nummer. In ieder geval wordt op 16 oktober de single 'Talk To Me' gepresenteerd in het Leeuwarder Theater Romein.

***

20-04-2004 Stem op Weima & vd Werf

Weima & vd Werf in de Fryske Top 50? Dat kan. Ga snel naar www.frysketop50.nl en breng daar je stem uit - bv. onze radiohits ''It isn't a dream'' en ''Crossroad Blues''. Voor meer titels kun je even onder het menu ''klik en luister'' kijken.

***

23-03-2004 Valse e-mails

Inmiddels een aantal meldingen gehad dat er een mailtje van weimavdwerf.com is ontvangen met virusmelding. Geen idee hoe, maar de mailtjes zijn nooit door ons verstuurd. Wij zoeken dit tot op de bodem uit.

***

11-03-2004 Weever bij Omrop Fryslân

Op woensdag 24 maart gaat Weever voor tv opnames naar De Harmonie in Sexbierum voor het programma 'Geert!' De band zorgt met 1 (nieuw) eigen nummer voor de muziek binnen dit programma. Dinsdag 30 maart wordt het uitgezonden op de avond bij Omrop Fryslân.

***

10-03-2004 The Creation Factory Festival 2004

Vrijdag 12 maart a.s. speelt Weever in De Gloppe in Leeuwarden een uurtje eigen werk. De band is samen te zien met Sweet Christine (pop/rock/dance) uit Groningen op het nieuwe festival The Creation Factory. Zaal open: 22.00u, entree: 4 euro.

***

22-02-2004 Soulnight according to The Commitments

Op 28 februari aanstaande wordt er in Muziekcentrum Schaaf Leeuwarden een Soulnight according to The Commitments gehouden. Het betreft een tribute aan The Commitments, bekend van de gelijknamige film naar het boek van Roddy Doyle, gespeeld door 14 enthousiaste fanatieke Commitments liefhebbers. De leden van de band die in Muziekcentrum Schaaf aantreden zijn afkomstig uit de Leeuwarder popscene in combinatie met een groep die aan het Wergeaster Iepenloftspul hebben deelgenomen, te weten Boy Brostowski (drums), Gerrit Hager (piano), Percy Hoff (bas), Onno Kikstra (trompet), Jetze Koster (zang), Berendina Langhout (zang), Jo Leeuwen (baritonsaxofoon), Cindy Mason (zang), Gerda Okkema (zang), Willem Pen (alt-/tenorsaxonfoon), Jan Tysma (orgel), Jan Visser (trombone), Reinout Weima (zang/ak. gitaar) en Anno vd Werf (gitaar).

Naast de muziek zullen hilarische scènes op doek worden gepresenteerd die het verhaal vertellen van de oprichting van een soulband. Dit alles wordt aangevuld met de band Total Loss, de band rondom de zangeres Elly May en haar zus Carin Efdé. Daarnaast zal Dj Salmo muziek van de echte soullegenden uit haar platenspelers toveren en het publiek opzwepen. Bij binnenkomst zal zij de eerste aanzet geven om deze sfeer neer te zetten. De zaal gaat open om 20.00 uur, kaarten kosten 9 euro. Extra info + affiche: www.muziekcentrumschaaf.nl

***

05-02-2004 Label It's Your Record! & Weever

De band Weever gaat een samenwerkingsverband aan met het nieuwe label It's Your Record! van Evert Nieuwstede, in het verleden frontman van de Urban Heroes, uit Den Haag. De Urban Heroes speelden vroeger op alle grote festivals (2 maal Parkpop) en scoorden drie hits. Ook in het buitenland boekte de band grote successen, hetgeen leidde tot een totaal verkoop van 1 miljoen platen. Er werd gedanst door Mick Jagger en Andy Warhol op de grootste Urban Heroes hit Habadaba Riwikidi in Studio 54 in New York, de discotheek waar de avantgarde kwam. Het avontuur van de Urban Heroes, inclusief een tijdelijke naamswijziging naar Boom Boom Mancini (hit: Red Skies), duurde tot 1996.

Evert Nieuwstede houdt zich momenteel bezig met produceren en is de drijvende kracht achter het label It's your record!. Daarbij werkt hij nauw samen met de Belgische gitarist Danny Lademacher (Herman Broods Wild Romance, Innersleeve, The Radios) en producer John Sonneveld (Anouk, Di-rect, Golden Earring).
Nieuwstede en zijn "vennoten" wachten niet af tot de demo's binnenkomen maar gaan zelf de boer op om talent op te sporen met als doel er voor te zorgen dat nieuw poptalent gecoacht en uiteindelijk gehoord wordt.

De band Busted (hits: Blah Blah Blah, We Want More) is op dit moment de meest succesvolle act uit de stal van Nieuwstede. "De band heeft alles wat de band moet hebben om succes te kunnen boeken. De muzikanten storten zich namelijk vol overgave op het muziek maken. Dat is en blijft natuurlijk een basisvoorwaarde" aldus Nieuwstede. Meer weten over Busted: www.busted.nl

Weever gaat twee nummers (opnieuw) opnemen in de Holland Spoor Studio in Den Haag, te weten Talk To Me en Satisfaction Guaranteed, van de cd The Other Side van Weima & vd Werf. In maart gaat Weever bezig met de pre-production en begin april wordt alles opgenomen. Dit alles onder leiding van Nieuwstede. Met deze twee A kanten wordt geprobeerd door te dringen in de ether. Daarnaast zal volop worden gespeeld met Weever om dit verder te promoten.

Meer weten over het label It's your record!: www.itsyourecord.com

***

30-01-2004 www.weever.nl is er!

De site van de nieuwe band Weever is gestart. Kijk snel op www.weever.nl. De band bestaat uit Anno vd Werf (zang/gitaar), Reinout Weima (zang/gitaar/toetsen), Elmer Bergstra (drums) en Percy Hoff (bas).

30-01-2004 Vanavond gaat de kroegtoer van start:

30 januari: Café 't Swaentje in Balk
6 februari: Café De Blauwe Kater in Heerenveen
7 februari: Café De Posthoorn in Bolsward
15 februari: De Otterbar in Witmarsum (17u)
20 februari: Café 't Skûtsje in Harlingen
27 februari: Café Scooters in Drachten
12 maart: Café De Gloppe in Leeuwarden (alleen eigen werk)
20 maart: Café Petershof in Baarn
21 maart: Café Cheers in Sneek (17u)
27 maart: Café De Boeier in Heeg

***

13-01-2004 Weever kroegtoer

Weever doet deze winter vanaf 30 januari 2004 een kroegtoer. Kijk op de agenda wanneer en waar Weever speelt. Tevens zijn er links naar de (meeste) café's waar de optredens plaatsvinden.

***

11-11-2003 De agenda

De agenda is weer bijgewerkt voor het nieuwe jaar (t/m oktober 2004).

***

05-11-03 Weima & vd Werf op tv

Weima & vd Werf zal komend weekend te zien zijn bij de omroepen van Drente (vrijdag), Friesland (zaterdag) en Groningen (zondag) met ''It isn't a dream'' bij het programma ''Live in Appelscha''. twee weken geleden was het duo al te zien met ''Like a machine''. Wanneer de andere twee opgenomen nummers (''Remember me" en "San Francisco Bay Blues'') op tv verschijnen is nog niet bekend.

***

05-11-03 Opnames

De nieuwe band Weever is momenteel bezig met de opnames van de cd. Begin 2004 zal ook de website van start gaan, waarop mogelijk op den duur fragmenten van de eerste opnames te beluisteren zullen zijn.

***

30-09-2003 Naar de studio

Weima & vd Werf gaat in november met de nieuwe band Weever de studio in, om daar aan een nieuwe plaat te werken, uiteraard weer met eigen werk. We houden u op de hoogte.

***

24-09-2003 Nieuwe band

De nieuwe band van Weima & vd Werf gaat ''Weever'' heten. De band zal bestaan uit Anno vd Werf (zang/gitaar), Reinout Weima (zang/gitaar/toetsen), Pieter Tijtsma (drums) en Percy Hoff (bas). Binnenkort gaat ook de site van de band de lucht in: www.weever.nl. Naast de bandoptredens zal Weima & vd Werf ook nog steeds als duo optreden onder eigen naam.

***

09-09-2003 Nieuwtjes

Weima & vd Werf gaat binnenkort weer de studio in voor de opvolger van ''The Other Side". Er zal een aantal muzikanten meedoen bij de opnames en er wordt binnenkort een nieuwe band gelanceerd. De band zal bestaan uit Weima & vd Werf, aangevuld met nieuwe drummer en bassist. Ook zal deze band een andere naam krijgen dan de vertrouwde Weima & vd Werf. Wel zullen Reinout en Anno optredens blijven doen onder de naam Weima & vd Werf. Binnenkort op de site: de nieuwe band (+ naam) van Weima & vd Werf.

Op 21 september zijn Weima & vd Werf bij de opnames van het muziekprogramma ''Groeten Uit Appelscha''. Er zal een aantal nummers van The Other Side gespeeld worden in een akoestische versie. Wanneer het uitgezonden wordt op o.a. Omrop Fryslân tv staat hier binnenkort op de site.

Projectband Discover gaat weer optreden de komende tijd. Op zondagmiddag (15-17u) 21 september a.s. staat de megaband bij de Harmonie in Leeuwarden op te treden i.h.k.v. autoloze zondag. Op zaterdagavond 15 november staat Discover weer op het Back In Time Festival in de Harmonie. Andere namen die avond: Gruppo Sportivo, George McCrae (Rock your baby) en The Fortunes. Overigens is er altijd extra info over Discover te vinden op deze site. Meer weten over Discover? Klik dan hier

***

30-07-2003 Nieuws

De vakantie zit er weer op, tijd om weer te gaan optreden. Komende dagen: Donderdagavond in Joure (Midstraat), vrijdagavond in Nes op Ameland (Roggefeest) en zondagmiddag in Zwolle op het Celeplein. Daarna een drukke augustusmaand, In het najaar weer even de studio in, dus wij vermaken ons de komende tijd wel even. Groet.

***

19-06-2003 Mp3's The Other Side

Van de cd "The Other Side" zijn nu ook fragmenten en een gehele track te beluisteren/downloaden op deze site. Ga naar klik en luister - de rest wijst zich vanzelf.

Van de cd "Wake Up!" zijn inmiddels de eerste 1.000 exemplaren verkocht. Geen nood, er is namelijk alweer een nieuwe lading gearriveerd - de cd blijft dus verkrijgbaar bij optredens. Of ... via deze site. Van The Other Side zijn overigens nu een goede 150 exemplaren verkocht.

***

19-05-2003 The Other Side

Van de cd "The Other Side" zijn ook al heel wat tracks gedraaid. Niet alleen bij Omrop Fryslân, maar ook bij Radio Noord Holland en Radio 2.

The Other Side is te koop bij alle optredens van Weima & vd Werf. Ook staat de cd in de winkels Poort in Leeuwarden (www.poortmusic.nl) en Smash Records in Drachten (www.fryskemuzyk.nl). Ook staan er nog wat exemplaren van ''Wake Up!''.

***

20-04-2003 CD van de week

The Other Side is evenals zijn voorganger 'CD fan 'e Wike' bij Omrop Fryslân. Als radiotrack is gekozen voor ''It isn't a dream''. Deze track zal in ieder geval deze week dagelijks te horen zijn. Woensdag 23 april is het duo te gast bij Gurbe Douwstra's 'De Middei'. Bekijk ook eens de site www.omropfryslan.nl. Kijk daar onder 'De 5 Fan Fryslân' en 'De Jûn'.

De Site is inmiddels aangepast in de stijl van de nieuwe cd. Binnenkort zijn er ook Mp3 fragmenten van The Other Side te beluisteren. Alvast een voorproefje? Ga naar de volgende link: www.poortmusic.nl.

Hij is er! Onze tweede langspeler!


Nieuws 11 april 2003

The Other Side ligt o.a. te koop bij Muziekhandel Poort in Leeuwarden. Poort heeft een aantal geluidsfragmenten van de nieuwe cd van Weima & vd Werf op hun site gezet. Wil je wat horen van de cd The Other Side? Ga snel naar www.poortmusic.nl.

De Site wordt momenteel gereconstrueerd, maar blijft altijd te bereiken. Binnenkort op de site: nieuws over The Other Side. De site zal geheel in de stijl van de nieuwe cd aangepast worden, inclusief info over de cd en Mp3's.

Van de cd "Wake Up!" zijn inmiddels 900 exemplaren verkocht. De cd is nog steeds verkrijgbaar voor slechts 7 euro bij optredens. Of ... via deze site.

***

Nieuws 20 maart 2003

Op zaterdag 5 april is het dan zover: De CD Presentatie. De avondvullende programmering is rond, de CD ligt bij de drukker en de posters en flyers hangen en liggen. Weima & vd Werf zullen samen met Remko vd Haring (gitaar), Pieter de Vries (drums) en Percy Hoff (bas) een optreden van een uur doen waarbij alle nummers van de Cd ''The Other Side'' de revue zullen passeren. De CD bestaat uit 12 tracks, geschreven door Weima & vd Werf, en voor het optreden wordt daar nog 1 nummer aan toegevoegd. Verder zullen er gastoptredens zijn van The Candy's (Gerda Okkema, Jan Heida, Arjan Buter en Jan Robert Mink), Total Loss (Elly May en Carin Efde, Wietse Marra, Jos Weultjes, Hans Sambrink en wederom Percy Hoff) en een solo-optreden van Werner Rinia. Muziekcentrum Schaaf zal speciaal voor deze avond iets anders ingericht en opgemaakt worden. Zo wordt er een podium voor het podium gebouwd met een door kunstenaars Dirk de Boer en Minne Hoekstra ontworpen decor. Je zult oren en ogen tekort komen op deze avond. Entree 8 euro, zaal open om 20.00u. Op deze avond wordt de CD aangeboden voor slechts 10 euro, na 5 april kost ie 12 euro.

***

Nieuws 25 februari 2003

Op zaterdag 22 februari was er een prachtige avond! Ik (Reinout (Weima)) ben namelijk vader geworden van een ontzettend mooie dochter. Haar naam presenteer ik hier vol trots: NADI

Vlak na de geboorte van Nadi had Anno een succesvolle avond in Muziekcentrum Schaaf met de door hem georganiseerde R&B Night. Een goede 500 bezoekers genoten van de Rhythm & Blues en Rock & Roll van Chickens Go Mad, Jan Giro en de R&B Revue Band o.l.v. Anno.

***

Nieuws 27 januari 2003

Op zaterdag 22 februari zal Anno met een nieuw project, Rhythm & Blues en Rock & Roll, te zien zijn in Muziekcentrum Schaaf. Naast zijn Revue Band met o.a. Werner Rinia, Gerda Okkema en Jan van Olfen, zullen ook Chickens Go Mad en de Jan Giro Band optreden.

Ook projectband Discover gaat weer optreden. Op 23 mei is dit project te zien in Glinstra State te Bergum. Overigens is er altijd extra info over Discover te vinden op deze site, Meer weten over Discover? Klik dan hier

De cd presentatie 5 april Muziekcentrum Schaaf !!!. Hierover zal zeer binnenkort meer staan over het hoe en wat.

***

Nieuws 9 december 2002

De nummers voor de nieuwe cd zijn klaar, d.w.z. gemixed en gemastered. Ook is de naam van de nieuwe cd bekend. De titel van de cd zal zijn: The Other Side. Het album zal bestaan uit een 12-tal nummers, Engelstalig en zijn geschreven door Reinout en Anno, democratisch: elk 6 songs, vakkundig bijgestaan door Remko (gitaren en productie) en Pieter (drums en percussie).

De presentatie van de cd zal zijn op 5 april 2003. Locatie later bekend.

Op 31 december is Weima & vd Werf LIVE te beluisteren op Omrop Fryslân. Tussen 17.00 en 18.00 uur spelen zij met Remko en Pieter live in de studio, samen met de band Chicken Go Mad, 5 of 6 nummers van de nieuwe cd. Dus stem op de laatste dag van 2002, tussen 5 en 6 af op 92.2!!!

***

Nieuws 10 november 2002

De opnames van de opvolger van "Wake Up!" zijn afgerond! Er worden nu voorbereidingen getroffen voor het uiteindelijke resultaat: alles voor oog en oor ... Zoals het nu staat wordt de cd eind maart 2003 gepresenteerd. Hoe en wanneer precies dat gaat gebeuren vertellen we je binnenkort op deze site.

***

Nieuws 11 oktober 2002

Over projectband Discover is er vanaf nu ook meer informatie te vinden . Wil je er meer over weten, klik dan hier

Adreswijziging: klik op "Info & Boekingen'' voor het juiste postadres van Anno. Overigens zijn er ook weer nieuwe kaarten - helemaal in de stijl van de cd!

***

Nieuws 2 september 2002

De opnames voor de nieuwe cd gaan zeer voorspoedig. Veertien eigen nummers zijn nu in de basis opgenomen en een aantal daarvan is zelfs nagenoeg af. Wanneer ie helemaal af is? Blijf kijken op de site!!!

Op 12 oktober a.s. staat voor de tweede maal het disco-project op het programma. Eerder werd er in MC Schaaf opgetreden, nu te zien op het "Back in Time" festival in De Harmonie, Leeuwarden. Samen met 11 andere musici worden er nummers van o.a. BeeGees, KC, Three Degrees, Village People en The Trammps gespeeld. Naam projectband: "Discover", bandleden: Gerrit Hager, Percy Hoff, Arjen Kamminga, Elly May-Efdé, Ruben Mulder, Carin Seegers-Efdé, Meindert van Slooten, Freddy en Reinout Weima en Anno vd Werf, aangevuld met blazerssectie bestaande uit Ramses Helmus, Arend Huisman en Anne Zwaga. Op hetzelfde festival staan ook Mud, Forrest, Boney M, Sister Sledge en de Gibson Brothers. Info over kaarten? Bel of mail De Harmonie (www.harmonie.nl).

***

Nieuws 20 maart 2002

Jazeker, u heeft het goed gezien. Samen met nog 2,5 miljoen anderen (mensen) heeft u op 6 maart 2002 de heren zien optreden bij een politieke partij (qua naam net zoiets als WvdW) in het Abe Lenstra Stadion op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. N.O.S., Rtl, Netwerk - Iedereen was erbij. Weima & vd Werf dus ook.

Op dinsdagavond 19 maart 2002 was het duo samen met Remko en Pieter (u weet wel, van de cd) te zien bij PM tv van Omrop Fryslân met twee eigen composities: het door Anno geschreven nummer "Like A Machine" en het door Reinout geschreven "It Isn't A Dream".

Weima & vd Werf zijn druk bezig met eigen werk. Binnenkort gaan ze weer even de studio in om het een en ander op te nemen. Natuurlijk zullen de voornoemde titels ook opgenomen worden. Mogelijk zijn die binnenkort al op de website te beluisteren. We houden u op de hoogte.