Blues 'n Roll Estafette: zeven dagen Blues & Rock 'n Roll in Café Scooters

Leeuwarden - van 29 NOVEMBER tot en met 5 DECEMBER is café Scooters zeven dagen lang het podium van de blues. Veel local hero's afgewisseld met landelijke acts zullen hun kunsten vertonen betreffende het thema blues. De podiumnaam van de bluesweek gaat schuil onder The Blues 'n Roll Estafette. The Blues 'n Roll Estafette is een project van gitarist / zanger Anno vd Werf en zijn band Weever. In totaal zeven thema's rondom de blues passeren de revue: Years of Rock 'n Roll, Delta Blues & Singer / Songwriter Night, Fryske Blues Jûn, Soulblues in de vorm van een Commitments Tribute, Women in Blues, Powerblues en afsluitend een sessie.

Maandag 29 november om 20.30 uur Years Of Rock 'n Roll
Met The Prisoners (Herman Brood Tribute), All Shook Up (Amsterdam) & Jan Giro.
Gerard "Brood" Smit is fan van het eerste uur en haalt veel inspiratie uit het fenomeen Brood. Vervolgens speelt de Amsterdamse All Shook Up de Elvis Sun Records Tribute. All Shook Up is van mening dat een live-band niet alleen om naar te luisteren is. Vandaar dat de mannen zich graag hullen in tailor-made gekleurde pakken. In combinatie met hun glimmende "Gretsch" gitaren lijken zij zo uit een tijdmachine te zijn gesprongen. Zanger pianist Jan Giro is een begrip binnen Leeuwarden en kreeg enige jaren geleden de ere titel "De nachtburgemeester van Leeuwarden". De kroegtijger speelt al meer dan 25 jaar in het circuit en bracht twee jaar geleden de CD "Rock 'n Roll In Your Veins" uit. Zijn stem klinkt als schuurpapier en wordt alcoholisch gesmeerd om hem in de juiste vorm te houden. Jan speelt samen met zijn band en sluit de maandagavond af.

Dinsdag 30 november om 20.30 uur Delta Blues & Singer- / Songwriter
Met o.a. Melvin van Eldik, Bokke Rypma en Werner Rinia
Een mix van Delta Blues en Singer- / Songwriter muziek zal ten gehore worden gebracht op onder het genot van een biertje en kaarslicht. Een aantal gitaristen zullen een aantal Robert Johnson songs citeren. Verder is er veel eigen werk van de heren te vernemen. Soms met begeleiding van bas en drums. Soms is een gitaar al voldoende. De songwriters Melvin van Eldik en Bokke Rypma hebben al enig materiaal op CD uitgebracht, respectievelijk "Cleaning Windows" en "Bocca & The New Nostalgia". Een aantal van deze songs zal in een kleine sfeervolle entourage ten gehore worden gebracht. Deze avond is de avond waarbij muzikanten op hun kwetsbaarst spelen. De artiesten zijn Werner Rinia, Melvin van Eldik (Jazz Blues), Bokke Rijpma, Piet Kok / Roelof Reineman / Piet Timans, Anno van der Werf / Percy Hoff & Elmer Bergstra

Woensdag 1 december om 20.30 uur Fryske Blues Jûn
Met o.a. Piter Wilkens, Gurbe Douwstra en Jaap Louwes
Een Fryske Blues Jûn mag niet ontbreken in het geheel van de estafette. Chickens Go Mad, The Rebound Boogie Bent o.l.v. Hein Jaap Hilarides, Weever met Piter Wilkens, Jaap Louwes, Gurbe Douwstra, Jacob de Boer (Swiet & Bjuster) en Freddy Weima vertolken blues in het Frysk. Bijzonder aan deze samenwerking is dat deze mensen niet alleen hun eigen blues zingen maar ook de blues van de ander. Zo zal Piter Wilkens een aantal dingen doen van bijvoorbeeld Jaap Louwes en Freddy Weima een aantal dingen van Piter Wilkens. De door elkaar krioelende artiesten bieden via een setlijst houvast aan de begeleidingsband Weever.

Donderdag 2 december om 21.30 uur SoulBlues
Soul uit de film The Commitments
De soulblues op donderdag wordt vertolkt in de vorm van The Commitments Tribute, naar de gelijknamige film. Deze 14 koppige soul band - deels afkomstig uit Wergea en deels afkomstig uit de Leeuwarder Popscene - zal de soulblues vertolken met nummers als "Mustang Sally", "In the midnight hour" en "Try a little tenderness". Ze spelen de muziek van het volk: Soul. De show wordt gecompleteerd met filmbeelden. De band bestaat uit Jetse Koster (zang), Cindy Mason (zang), Berendina Langhout (zang), Gerda Okkema (zang), Reinout Weima (zang), Anno vd Werf (gitaar), Gerrit Hager (piano), Jan Tysma (Hammondorgel), Boy Brostowski (drums), Percy Hoff (bas), Onno Kikstra (trompet), Jan Visser (trombone), Willem Pen (tenorsax) en Jo Leeuwen (baritonsax).

Vrijdag 3 december om 22.00 uur Women in Blues
Met Gina's Band of Blues (Groningen) en Weever XL
Janis Joplin is een van Gina's geliefde onderwerpen. Met een zelfde soort stem maakt zij haar de nummers van Joplin eigen. Gina's Band of Blues is een eigentijdse bluesband. Op het repertoire staan naast stevige nummers ook bloedstollend mooie ballads, met Gina de Boer (zang), Teun Supheert (drums), Christof Bauwers (gitaar), Gerrit Veen (bas) en Johan Zielstra (toetsen).
Weever XL met diverse zangeressen: Elly May en Carin Seegers, Betty Okkema en Wieke van der Bij. Deze avond is Weever Extra Large en vergezeld met een aantal door de wol geverfde dames, toetsenist Hans Voerman en gitarist Remko vd Haring. Nummers van o.a. Bonnie Raitt, Rory Block maar ook oudere souldingen staan op de setlijst. Women in Blues is voor Weever blues in de breedste zin van het woord. Ook zullen er dingen worden gespeeld van o.a. Sheryl Crow en Ike & Tina Turner.

Zaterdag 4 december om 22.00 uur PowerBlues
Met Roadhouse (Amerikaanse bluesrock) en Clapton / Hendrix - Project
Herman Frank powerblues gitarist eerste klas en vertoont zijn kunsten in de band Roadhouse. Stevie Ray Vaughan, Hendrix en The Red Devils spreken hier tot de verbeelding. Fanatiek blaast zanger Tako vd Land in de mondharmonica en ronkende shuffles worden uitgestort over het publiek. Jimi Hendrix / Eric Clapton - Project met o.a. Werner Rinia - Gitaar /zang en Anno van der Werf - Gitaar/zang
Het Eric Clapton project werd al eens eerder vertoond op de planken van De Gloppe. Werner en Anno, beide aanhangers van het repertoire van Clapton, zullen hun uiterste geven tijdens dit laatste project van de bluesweek. "Let it rain", "Badge", "Layla", "White Room" maar ook wat moderner werk van Clapton staat op het repertoire. Jimi Hendrix repertoire wordt voor deze gelegenheid ook uit de kast gehaald. Hendrix past goed naast Clapton repertoire vindt Anno. Er wordt een set gespeeld met daarin een mix van van Clapton en Hendrix nummers.

Zondag 5 december om 17.00 uur Bluessessie
5 december is Scooters het podium van de Bluessessie (voor iedereen, door iedereen) o.l.v. Weever. Op Sinterklaasavond brengt Sinterklaas ook zijn versie van de blues door de schoorsteen van Scooters. Tevens stelt de Blues Piet een backline ter beschikking. De bluessessie is voor iedereen die iets met blues heeft en dit ten gehore wil brengen. De band Weever zal met de samenvatting komen van de afgelopen bluesweek met daarin veel ruimte voor de sessie. Alles onder het motto "Wie stout speelt krijgt de roe, wie de blues speelt pepernoten". Gitaren, drumstokken, mondharmonica's meenemen. Bij de bluessessie entree gratis

terug <