Persbericht Muziekcafé Scooter's en Anno v.d Werf.

 

7e editie Blues ’n roll Estafette 2010 : Woodstock in Blues in Scooter'S Leeuwarden.

 

Leeuwarden – Op zondag 19 december 2010 wordt de 7e editie van de blues ‘n’ roll estafette gehouden. Kleurrijk is het zeker weer dit jaar: Woodstock in blues… geredeneerd vanuit ….”Bluesliefhebbers zijn hippies en voelen zich verwant met de blues en visa versa natuurlijk”, aldus van der Werf. Initiatiefnemer Anno van der Werf trekt van leer met een elektrische versie van bluesduo Tuff Enuff waardoor ze ineens 20 jaar jonger lijken. Verder de ZZ Top-sound van Spijcker tot vette rock ‘roll van Barry Nice & The Nice Guys. The Blues Busters openen het festival terwijl JC & The Gang zich waagt aan pure blues o.l.v. Einte Bijlsma. Aansluitend na het programma: de film van Jimi Hendrix op Woodstock ‘69 op groot scherm….. aanvang om 16.00 uur en gratis toegang.

 

Programma:

 

15.30 uur Scooter'S open 

 

16.30 uur  – 17.45 uur Blues Busters:

De Blues Busters is een bluesband uit Friesland. De Blues Busters speelt, 50 - 60 er jaren Blues, Slow Blues, Bluesrock, en uiteraard altijd dansbaar! “Ons repertoire laat iedereen genieten die van blues en/of muziek houdt. We bestaan ongeveer 2 jaar en zijn ontstaan uit muzikanten die hun sporen reeds hebben verdiend in de wereld van de bluesmuziek.” Blues Busters bestaat uit 5 muzikanten / blues liefhebbers. Johannes Dijkstra (drums), Henry Rosenau (lead gitaar), Sjaak Bekema (basgitaar), Auke Bloemhof (gitaar), Martin Plantinga (vocals).  

The BluesBusters nemen u mee van de Louisiana Blues van Slim Harpo en Lightin’ Slim naar de Memphis sound van B.B. King en Bobby Blue Bland. Verder spelen de mannen de authentieke Chicago Blues van Muddy Waters, Elmore James en Jimmy Reed en de Texaanse Roadhouse Blues van guitarheroes Freddy King en Johnny Guitar Watson ontbreekt natuurlijk ook niet op hun playlist. Alsof dat nog niet genoeg is worden er ook Westcoast bluesnummers gespeeld van T. Bone Walker, Lowell Fulson en de bluesrock van The Fabulous Thunderbirds zorgt voor een extra swingend gebeuren.

 

18.15 uur – 19.30 uur Tuff Enuff electric met Anno vd Werf (bas) en Mark Maas (drums).

Tuff Enuff is een akoestisch bluesduo afkomstig uit Heerenveen en Lemmer. Henk Kuyper was vroeger de zanger van Blue Horizon. Alweer een tijdje geleden. Het leek hun wel eens leuk om versterkt te spelen in een setting met bas en drums. Dit werd besproken op een feestje van Henk Kuyper zelf. Anno organiseert nu voor de zevende keer dit festival en vond het leuk daad bij het woord te voegen. Henk Kuyper (mondharmonica-virtuoos, gitarist en zanger) en gitaarbeul Jan Scheffer (zang, gitaar) stuurden gelijk een setlijst. Een paar repetities en gaan met die banaan. Een prachtig project voor Tuff Enuff en het nieuwe basis tandem van  Anno van der Werf op bas en Mark Maas op drums.  

 

20.00 uur – 21.00 uur Spijcker

Daarna neemt Spijcker het stokje over en brengt een vertolking van het repertoire van ZZ Top. Alhoewel de muziek van ZZ Top vaak onder de noemer classic rock worden geschaard is deze muziek toch echter onder de noemer blues te vangen. Minne, Rene en Oane vormen de klassieke bezetting in de vorm van respectievelijk drums, basgitaar en zang. Nummers als o.a. Thunderbird, Waitin' for the Bus, Jesus Just Left Chicago en La Grange van de welbekende ZZ Top worden gepresenteerd aan de liefhebbers. Daarnaast speelt Spijcker onvervalste, energieke bluesrock met hier en daar een funk-, blues- en popinslag

 

21.15 uur – 22.15 uur JC & The Gang

Dat mag je niet missen….soms ontstaat er in het circuit spontaan een nieuwe band. Na het bekijken van hun website www.jcandthegang.nl kun je deze knappe koppen bijeen zien. De bezetting liegt er niet om: Blues ’n roll van de bovenste plank. Einte en Gillian zie je ook vaak opduiken op de planken met The Hangouts. Nu JC & The Gang. Een vleugje Stones krijgen we om de oren geslagen maar het is feest naarmate blues de boventoon voert in deze formatie.

Einte Bijlsma – gitaar en zang, Rudy Velthuis – zang, gitaar en mondharmonica Gillian de Wit - basgitaar,  Dennis Westerhoff – drums en Pier van der Sluis – toetsen.

 

 22.45 uur  – 00.00 uur Barry Nice & The Nice Guys

 "Deze gasten spelen met bezieling; hun geluid is werkelijk doorleefd, waarbij ook het de eigenwijze stemgeluid van zanger Barry Nice opvalt."  

Recenties zijn belangrijk maar in dit geval is het echt zo….

"De mannen beheersen de clichés en de poses van het genre tot in de puntjes, en kwamen ongenadig hecht en bloederig enthousiast voor de dag." - Jacob Haagsma, Leeuwarder Courant
Sinds de oprichting in oktober 2008 ging het snel. Liedjes schrijven, repeteren en vervolgens aan de bak op het podium.
Op 29 januari 2009 vond de 1e gig plaats in café Scooters te Leeuwarden. Zo gebeurde er in korte tijd heel veel: Ze werden de winnaars Kunstbende Friesland, waren te gast bij radio 3FM in de show van Giel Beelen, speelden 5 dagen op het Oerol festival Terschelling en rockten binnen een halfjaar in de Melkweg, Amsterdam. Ook rockten ze al op de grotere festivals in Nederland zoals het Høkersweekend (met Normaal), RoekRock (met o.a. Bert Heerink) en het Flinke Pink festival in Leek.
Voor de media zijn ze ook geen onbekenden meer en staan regelmatig met recensies en interviews op o.a. 3VOOR12.
Inmiddels is de 1e single 'One More Drink' een feit en breidt de fanbase zich op volle vaart uit.

00.15 uur Jimi Hendrix live at Woodstock + lekker borrelen

Van de naar schatting 500.000 mensen die Woodstock mee mochten maken, zag niet eens de helft het misschien beroemdste optreden ooit. Maandagochtend of niet, modder of geen modder, iedereen zou stuk voor stuk zijn gebleven als ze de historische waarde van deze manifestatie op voorhand hadden gekend. Het beeld is iconisch; de blauwe jeans met wijde pijpen, het suède sliertenvestje, de rode haarband, de witte Fender Stratocaster en het onvermoeibaar doorkauwen op zijn rubber geworden kauwgum. Nonchalant kondigt hij zijn nieuwe band aan als "Gypsy Sun and Rainbows, for short it's nothin’ but a Band of Gypsies."

De film Woodstock werd een drie uur durende documentaire. Van ieder optreden werd ruwweg een kwartier gefilmd, omdat er niet voldoende 16mm film was om het hele festival in beeld te brengen. Met uitzondering van bovengenoemde. Omdat Jimi Hendrix nog steeds officieel de hoofdact was, ondanks dat hij niet meer zou spelen om middernacht, werd het hele optreden gefilmd. Godzijdank. Je krijgt dus het integrale optreden, inclusief ‘Hear My Train A Cominwat nooit eerder werd uitgebracht.

Nothing but the Blues ….…. is het niet de blues, is het wel de drank, is het niet de drank dan zijn het de mensen die met elkaar knoeien, stoeien, dansen of barhangen. Daarnaast is er echt wat te zien tijdens deze bluesdag: Mensen die van muziek houden en de liefde bedrijven met de gitaar, bas, drums ,toetsen of lekker zuigen en blazen op een mondharmonica…..tot zondag 19 december 2010

 

Anno van der Werf  

aanvang 16.00 uur gratis toegang

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Anno van der Werf, Over De Kelders 2c, 8911 JE, Leeuwarden, tel: 06 21665040

Café Scooters/Ton Eijer, Ruiterskwartier 61/63, 8911 BR Leeuwarden, tel: 058 2162666 / 06 25065272

www.cafescooters.com www.cafescooters.nl  www.annovanderwerf.com

info@cafescooters.com annovanderwerf@hotmail.com