BLUES ‘N ROLL ESTAFETTE: THE BIG BOUNCE 2006

Café Scooters.  Donderdag 26 oktober t/m zondag 29 oktober

 

Leeuwarden – Op donderdag 26 oktober tot en met zondag 29 oktober vindt de derde editie van the blues ’n roll estafette plaats in café Scooters aan het Ruiterskwartier. Hoofdact is de presentatie van The Big Bounce Bluesband met als gastgitarist Dany Lademacher ( ex Herman Brood) op zaterdag 28 oktober. Een band met ambitie. Voor deze band is een nieuwe site in het leven geroepen: www.bigbouncebluesband.com. Naast dit gebeuren worden met lokale helden diverse thema’s rondom de blues uitgewerkt. “Bij de twee voorgaande edities bestond de week uit zeven dagen blues”. “Dit bleek echter voor de Leeuwarders een te lang traject”. “Veel mensen werken door de week en hebben gewoon simpelweg de tijd niet om elke dag even in de kroeg te komen” aldus gitarist en initiatiefnemer Anno van der Werf. De Blues ‘n Roll estafette is daarom iets verkort naar vier dagen en geconcentreerd op de weekenddagen. 

 

Op donderdag 26 Oktober het thema “ITS MY BLUESDICTONARY- NIGHT”.  Deze avond wordt geopend door de Marquis Bluesband. De band trapt af om 22.00 uur.

De Marquis Bluesband is een hechte zesmansformatie die bestaat uit doorgewinterde muzikanten. Met regelmaat speelt de band in cafés en zalen waar blues en bluesrock nog gewaardeerd wordt. Zij verzorgden eerder het voorprogramma van  bekende bluesfenomenen: Sugar Ray, Julian Sas, Blues'n Trouble en Daniel Lohues. De muziekstijl van de band varieert van zo genaamde "New Blues" met artiesten als Kenny Wayne Shepherd, Johnny Lang tot aan oude legendes als, Johnny Winter, BB King, ZZ top en Albert Collins. Wat niet ontbreekt op de playlist zijn een aantal eigen nummers, dit alles maakt tot wat de Marquisbluesband is, een lekkere blues en bluesrockband. Line up: Arjan de Boer – Hammond piano/ Wim Heins - Gitaar/ Max Leukfeldt - Zang/ Sipke Hoekema - Drums / Mol Mulder - Bas / Bauke Boersma – Gitaar.

Om 23.30 uur bestijgen  AGNES Sambrink & ANNEKE DOUWMA + Band Een set van maarliefst 60 minuten wordt gevuld door o.a. de koningin van het levens lied Anneke Douwma en haar liefdevolle stoere dochter Agnes Sambrink. Deze twee begeleid door een gedegen 5 koppige project bluesband allen afkomstig uit Leeuwarden. NU dus de blues. En dat kunnen ze. Voor Anneke is het levenslied blues en leeft ze eigenlijk als ware bluesartiest. Als een diva bestijgt ze het podium om daarna de blues “TE SJONGEN”. Enkele klassiekers van haar zijn omgetoverd in moddervette blues. Tranen met tuiten dus bij deze dame. Haar dochter Agnes Sambrink neemt het voor haar op met liedjes van o.a. Bonnie Raitt en staat haar moeder bij. Dit leidt tot enkele duetten. Het publiek brengen ze in vervoering en leiden ze om de tuin tijdens hun blues avontuur. Gedurfd, kwetsbaar maar niet moederziel alleen. Line up: Anno van der Werf – Gitaar / Percy Hoff – Bas / Fokke de Jong – Drums / Ruben Mulder – Toetsen / Agnes Sambrink – Zang / Anneke Douwma – Zang

 

Op Vrijdag 27 oktober “The RHYTHM & Blues night”. Om 22.00 uur begint Chickens Go Mad.

Oude rotten in het vak. Sinds jaar en dag een van de beste bluesbands van Friesland. Authentiek, rauw, hartverscheurend en meeslepend. Piano en gitaar ondersteund door een basis waar je u tegen zegt. De drummer knarst zijn tanden terwijl de bassist in de groove kruipt. Ze presenteren hun nieuwe CD “Chicken Sauce” 14 eigen liedjes van eigen hand brengen het publiek in vervoering naar de steden als Chicago en Texas. Frank Bergkamp – piano & orgel / Henk Osinga – Zang/ Herman Driesten - Gitaar/ Leo roodhof- Drums/ Anton van Rooijen – Bas

Om 23.10 uur The Marauders. Jaren 70 en 80 rhythm&blues en rock: dat is de muziek die Marauders speelt. Nummers van o.a. J. Geilsband, Dr. Feelgood en Los Lobos staan op het programma. De hoofdmoot is stevig en swingend, maar soms ook verrassend lichtvoetig. In ieder geval altijd gedreven!. Line up: Ate van der Werf - gitaar/ Tjerk Bruinsma - zang / Wouter Priester - bas/ Sjoerd Jellema - mondharmonica / Hessel Haga – Drums.

De band ROUGH Justice sluit de avond af met een ROLLING STONES TRIBUTE. De muziek die wordt gespeeld gaat volgens de principes zoals Brian Jones zijn Rolling Stones ooit had bedoeld: Een bluesband. Uitgevoerd door de bekende Einte Bijlsma. Einte vertolkt de rol van Mick Jagger in combinatie met zijn band Rough Justice. The Rolling Stones speelden blues. Mick Jagger wou zingen in een bluesband. In de 40 jarige carrière van deze legendarische Stones was Keith Richards als bluesbewaker diegene die de band doorspekte met authentieke blueslicks en groove. Einte Bijlsma – Zang / Jan Heida – Bas / Roelof Reineman – Gitaar / Anno van der Werf – Gitaar/ Hendrik Elings – Drums / Hein Jaap Hilarides – Piano

 

Op Zaterdag 28 oktober The Big Bounce BLUES night featuring Dany Lademacher (Ex Herman Brood, nu o.a. bij Xander de Buisanje en zijn eigen band Paris Dandies). Om 21.30 uur speelt The Big Bounce Bluesband een set met Rhythm & Blues voorafgaand op het optreden met Lademacher. Hiermee is de bandnaam KIKO definitief omgedoopt in de nieuwe naam. Een aantal eigen nummers in combinatie met een aantal originele covers presenteert The Big Bounce Bluesband zich aan publiek. Om 23.00 uur betreedt Dany Lademacher het podium. Gedurende een 60 minuten set grijpt Het publiek zich hier definitief vast in dampende blues. Zanger/gitarist Anno vertelt Lademacher dat hij gitaar speelt en hij een hele goede band heeft: Fokke de Jong op Drums, Percy Hoff op Bas, Boogie Woogie Pianist Frank Bergkamp en een authentieke bluesgitarist Herman Driesten. Dany vertelt over zijn verleden als stergitarist bij Nederlands enige rock ’n roll band Herman Brood & The Wild Romance. Het liedje “Saturdaynight” was van zijn hand. Urenlang zitten ze bij elkaar en stellen een setlijst samen van favoriete nummers. Enthousiast geraakt spreken ze af in café Scooters. Een volle hut op zaterdagavond ligt voor de hand. Een fanatieke live band en flitsend gitaarwerk van Lademacher maken de avond compleet. Dit alles terwijl rock ’n roll junk Gerard Smit het podium op stuitert om twee songs van Brood uit zijn longen te schreeuwen. 

In het naprogramma The Kreidlers. Onvervalste pubrock waarmee de hard werkende muzikanten ieder publiek voor zichzelf en hun muziek te winnen. Want iedereen, muziekkenner of niet, geeft zich vroeg of laat over aan de opzwepende energie waarmee de 'Kreidlers' hun live optredens verzorgen. In ouderwetse rock ’n roll stijl van AC/DC en rockblues sound van ZZ top, zetten zij midden in de Big Bounce blues night een meeslepende set neer. Line up: Michel Scheltema- Gitaar/ Johan Kramer - Bas/ Edwin Vis –drums/ Sybrand Hogewerf - Zang

 

Op Zondag 29 oktober om 20.00 uur The BLUES Session. Heel musicerend Leeuwarden komt bijeen om te spelen, te evalueren en blues te spelen. Anno stelt een basisband waarbij af en toe wisselingen plaatsvinden. Anno’s bluesbijbel komt te voorschijn en iedereen is gelijk op de hoogte van alle akkoorden en stops. Er wordt whisky gedronken en sigaretten gerookt. De sessie duurt tot 00.00 uur. Daarna wordt er in de late uurtjes geluisterd naar blues knakkers om vervolgens de volgende dag met de blues wakker te worden.

 

Voor meer info zie:

 

www.bigbouncebluesband.com

www.cafescooters.com

 

Cafe Scooters

Ruiterskwartier 61 & 63
Leeuwarden
Contactpersoon: Anno van der Werf 06 21 66 50 40 / 030 2 71 35 34 E mail: anno1973@xs4all.nl