Laatste nieuws? Als je ons volgt of leuk vindt op Facebook, Instagram en Twitter, blijf je altijd op de hoogte!

***

Maandag 24 mei 2021 is er wederom een Weima & vd Werf Livestream, nu als onderdeel van het Feel The Music Festival
Tickets kopen doe je hier- en 1 is voldoende voor 1 huishouden/device

"Op maandag 24 mei organiseert LX Event Support het ‘FEEL THE MUSIC Festival’. Een festival om de evenementenbranche een hart onder de riem te steken. Een positief geluid, een positief protest. Het FEEL THE MUSIC Festival is een online festival om geld op te halen voor de deelnemende artiesten en medewerkers in de evenementenbranche. Maar het is vooral de eerste editie van een NIEUW evenement in festivalstijl met geweldige regionale en landelijke artiesten"

En de vrijdagmiddag ervoor nog even bij op Omrop Fryslân bij Willem de Vries in Noardewyn!

***

Zaterdagavond 24 april 2021 is het zover! De Weima & vd Werf Livestream
Tickets kopen doe je hier- en 1 is voldoende voor 1 huishouden/device

De interactieve livestream van en met Weima & vd Werf, professioneel gefaciliteerd door LX Event Support. Het duo, bestaande uit Reinout Weima & Anno van der Werf, speelt al 25 jaar samen en heeft inmiddels al ruim 2.000 optredens achter zich. Ze spelen 60 jaar (pop)historie, beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend duo qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Dit heeft zijn weerslag op publiek die zij ‘on the road’, maar nu dus ook ‘online' mogen begroeten!

***

Boek Weima & vd Werf!

De corona zit er (bijna) op en we willen graag weer optreden. Dat is iets wat we heel goed kunnen (vinden we zelf).
Die lege agenda hebben we lang genoeg gehad. We zitten daar uiteraard nog wel in, maar jullie kunnen deze vullen. We hebben reeds een paar boekingen staan. Iedereen heeft wel weer zin in een feestje en boeken kan uiteraard onder voorbehoud van evt. maatregelen. Er is vast al veel mogelijk vanaf mei, juni!
Maar uh, Weima & vd Werf, wie zijn dat ook alweer? Oh ja! Die ‘jongens’, inmiddels voorbij halverwege de 40, met twee gitaren en stemmen en dat ze dan de top 2000 spelen, daarnaast wat ‘yn it Frysk’, wat Friese liedjes... hoeft niet, mag wel (en we spelen ook wel ‘In Nije Dei’. Maar wij hebben dat soort composities ook. Iets vlotter dan. Nije dei. Dat heet leuke liedjes. ‘In Nije dei’ vinden wijzelf ook erg leuk).
Beatles , Stones, Kinks, Robbie Williams, Prince, De Dijk, The Scene, we noemen maar wat.
Wil je wat organiseren? Wij zijn slim, muzikaal en organisatorisch sterk. We willen zaken doen met jullie maar we houden het leuk want zo zijn we. We hebben altijd voor het geld gespeeld maar ook al 25 jaar ‘dedicated’ voor duizenden mensen opgetreden als je al die feesten bij elkaar optelt… We leven en ademen muziek op onze manier. Daar is maar 1 duo van: Dat zijn wij!
Mail: info@weimavdwerf.com | bel/app Weima (0618237880) of van der Werf (0621665040)

 

***

2021... Dat we dit jaar maar weer veel optredens mogen doen.

O ja. We bestaan dit jaar 25 jaar! Check de socials (facebook enz...)

***

Nieuws 22/12/2020

2e Kerstdag finalestemdag #FryskeTop100!

Wij zijn er bij, live op radio en tv, 's middags bij Omrop Fryslân.

#stimopús #Do #tKomtAltydWolGoed

www.frysketop100.nl

Check de socials voor details.

***

Nieuws 9/12/2020

Sjoch! Us nije single: 'De krystbeam'

nb. Freed 11/12 om 14.10u spylje we 'm live by Omrop Fryslân (Vrijdag 11/12 om 14.10u spelen we 'm live bij de Omrop)

Weima & vd Werf © 2020

en ek op Spotify!

***

Je kan weer stemmen voor de Fryske Top 100. Sinds 2014 staan we in de lijst met ‘Do’. We richten de pijlen nu even op een ander lied: ‘It komt altyd wol goed’, toepasselijk voor deze tijd. Ga naar www.frysketop100.nl en zet ‘m op 1 in je top 5! #stemopons

Kinst wer stimme foar de Fryske Top 100. Sûnt 2014 stean we yn de list mei ‘Do’. We rjochtsje de pylken no op in oar liet: ‘It komt altyd wol goed’, past moai by dizze tiid. Gean nei www.frysketop100.nl en set ‘m op 1 yn dyn top 5! #stimopús

kompletearje dyn top 5 mei lieten fan oare artysten (tips: WeRoM - 'Nei Fryslân'; Freddy & Reinout Weima - 'Dizze stêd'; Wjukkels - 'It oansyk').

Tige tank!

Helaas krijgen we te maken met een tweede golf annuleringen i.v.m. het virus :-(

Maar... ondanks dat er veel niet mag, kan er nog genoeg!

Check onze agenda voor alle optredens en nog (en weer) beschikbare data, boek ons via de mail of het boekingsformulier!

***

en we spelen deze zomer ook tweemaal in de tuin van het Karmelklooster!

9 juli 20.00u info gecanceld i.v.m. regen

23 augustus 14.00u info

***

we spelen 2 zaterdagen in juli in De Koperen Tuin: 4 en 25 juli!

' 60 jaar popmuziek '

Leeuwarden - Op de zaterdagen 4 en 25 juli om 20.00 uur in De Koperen Tuin in Leeuwarden vindt er een concert plaats van duo Weima & van der Werf. Volgend jaar bestaat het duo alweer 25 jaar. Wat ooit begon om voor een aantal optredens eens wat samen te proberen is uitgemond tot een duo die op wekelijkse basis twee ŕ drie optredens verzorgt. Van alle markten thuis: ze vertolken in hun repertoire 60 jaar popmuziek met twee stemmen, gitaar en bas. De meer akoestisch bespiegelende liedjes worden met twee gitaren gedaan. Qua zang is Van der Werf wat meer gekleurd in het laag terwijl Weima de hoge noten raakt. In dit concert spelen zij hun favoriete covers van o.a. Beatles, Stones, Kinks, CCR, Queen, Prince en Crowded House. Rock & roll, soul en blues als belangrijk uitgangspunt voor de heren. Naast het Engtalige repertoire vertolken ze ook Nederpop van De Dijk, The Scene en Doe Maar. De kracht van het duo zit ‘m in het elkaar versterken. Zowel op muzikaal vlak als het plaatje wat ze naar publiek laten zien. Het duo klopt, barst van het speelplezier en doet er alles aan om publiek te vermaken zonder opdringerig te worden.

Inmiddels heeft het duo 2500 optredens in de boeken staan en 6 cd’s uitgebracht: vier met zowel Engelstalige covers als eigen werk en twee ‘Yn it Frysk’ met daarop radiohits als ‘It komt altyd wol goed’ en ‘Do’. Ook hiervan zal een aantal tracks ten gehore worden gebracht.

De show is mooi en leuk. De heren beheersen de truc en weten wat te doen met hun publiek. Kom luisteren en kijken. Ze maken nieuwsgierigheid los in de mensen. Geniet van een ‘borrel & bite’ in een speciaal gemaakt arrangement voor de prijs van 35 euro. Bovendien ontvangt iedere gast de cd 'Weima & vd Werf in English'. Van te voren reserveren kan via www.dekoperentuin.nl, waar ook een uitgebreide beschrijving van het arrangement te vinden is.

Telefonisch reserveren: 058 2131100 | Per mail: info@dekoperentuin.nl

Locatie adres: Prinsentuin 1, 8911 DE Leeuwarden

***

Weima & vd Werf yn it Frysk live(stream) Marktzicht Drachten 9/6/2020 noch efkes werom sjen? Nog even terugkijken?

***

Nieuws 7 juni 2020

Sinds een tijdje organiseert LF2028 elke dinsdagavond de 'Frysk! Live út Marktzicht Sessies'. Hierin is wekelijks ruimte voor een 'Friestalige' artiest, die van 20:30 tot 21:00 uur een live optreden verzorgt. Dit optreden vindt plaats in Café Marktzicht in Drachten zonder publiek! Het publiek zit namelijk thuis: het optreden wordt gefilmd en uitgezonden op de Facebookpagina van LF2028. Komende dinsdag zijn wij aan de beurt.

Dus Weima & vd Werf yn it Frysk! Live út Marktzicht, dinsdag 9 juni 2020 van 20.30u-21.00u via de livestream van LF2028 (= hier!).  

***

WEIMA & vd WERF op je ERF

Jaah. Wij komen graag naar jullie toe deze zomer! Meer dan leuk voor een tuinfeestje, bedrijfsborrel, op het terras etc. Uiteraard alles op gepaste afstand.

Bel, app, mail (naar) ons voor de mogelijkheden en prijzen. En let op: Wij zijn in principe de hele zomer beschikbaar! 06 18237880 (Reinout) | 06 21665040 (Anno) | info@weimavdwerf.com

 

Nieuws 1 juni 2020

Sjoch! De klip by 'Simmer'. Kijk! De clip bij 'Simmer' (zomer).

Mear as 60 filmkes, út Fryslân en fier derbűten, sels út Australië en Namibië!

Meer dan 60 filmpjes, uit Friesland, ver daarbuiten, zelfs uit Australië en Namibië!

Mei tank oan/met dank aan:

Aaltsje, Afina, Alle, Annelies, Annelies, Anne Lotte, Annet, Anno, Arjan, Auke, Basile, Bokke, Bruno, Douwe, Durk, Eef, Elin, Frank, Freddy, Gerard, Gerrit, Gerrit, Greetje, Harm, Harold, Harry, Hayo, Hester, Hette, Inez, Inge, Ingrid, Ingrid, Jacoba, Jeroen, Johan, Johanna, Koen, Leonie, Lianne, Maaike, Margje, Marieke, Marleen, Matthijs, Nico, Nynke, Patricia, Peter, Ramses, Reinout, Rinus, Rita, Stienie, Thomas, Timo, Wendy, Wynet en Zita

Weima & vd Werf © 2019/2020

***

Nieuws 18 mei 2020

O P R O E P !

Voor een nieuwe clip van Weima & vd Werf hebben we jullie hulp nodig!

Wil je meedoen in/aan de clip? Maak dan een kort filmpje van ongeveer 10/15 seconden van jezelf met zonnebril op waarin je na elkaar:

1. fluit; 2. ‘Oeoeh’ zegt/zingt; 3. vrolijk kijkt. Geluid is niet nodig, gaat om de beweging!

(Reinout doet het hieronder even voor - zit geen geluid bij). Beeld horizontaal en graag buiten in de zon!

Stuur je filmpje voor 25 mei 2020 via bv. WeTransfer naar info@weimavdwerf.com! Appen kan ook 0618237880 of via messenger.

We zijn benieuwd! 1 juni zetten we de clip dan online...

***

Weima & vd Werf op je erf... Tot 1 juli voor een leuke prijs.

Bel/app 0618237880 of mail naar info@weimavdwerf en vraag naar de mogelijkheden!

Nieuws 4 april 2020

Nieuw product Weima & van der Werf

Geacht publiek,

Door de coronamaatregelen kunnen ook muzikanten niet de deur uit. Alle optredens tot i.i.g. 1 juni zijn gecanceld en (of) worden uitgesteld naar een nader te bepalen moment. Ze zijn in ieder geval eerst uit de agenda gehaald.

Nu we thuiszitten hebben we een nieuw product bedacht: Voor een door uzelf te bepalen bedrag (afh. van lengte vanaf 30 euro ex btw) maken wij een kort muzikaal filmpje voor uw geliefde, de jarige, de aanstaande, de feestneus, degene die in het zonnetje gezet moet worden of als hart onder de riem...

Wij spelen uw verzoekje of een compilatie van een paar liedjes. We hebben al een gemaakt en we kunnen als u wilt een voorbeeld sturen.

Ons doel is mensen vermaken, ook nu we niet weg kunnen!

Neem contact op via de mail of bel ons!

Weima & van der Werf als digitale herinnering, als digitale kaart.

Reinout & Anno

***

Nieuws 4 april 2020

Door de nieuwe, strengere corona-maatregelen lijken alle optredens t/m mei gecanceld :-(

Mogelijk dat onze 2 optredens is Duitsland nog wel doorgaan, afhankelijk van de maatregelen (nu tot 18 april) daar... zie agenda.

***

Nieuws 17 maart 2020

meerdere optredens in april gecanceld :-( zie agenda.

***

Nieuws 15 maart 2020

Dus toch... alle optredens t/m 4 april gecanceld.

***

Nieuws 14 maart 2020

Ook wij zijn getroffen door de maatregelen rondom het coronavirus :-( zie agenda. Dit weekend alle vier de boekingen geannuleerd. Rock&Roll Kitchen in Café Mulder Groningen is verplaatst naar 20 september, de optredens op de beurzen worden verplaatst naar 2021.

Vooralsnog lijken de optredens van 20 (Leeuwarden) en 29 maart (met Boaz in Balk) wél door te gaan, uiteraard afhankelijk van eventuele nieuwe maatregelen. Hoe april gaat verlopen is nog onzeker (tot nu toe één gecanceld) We wachten het uiteraard met spanning af. Via de sociale media als fb en twitter houden we jullie op de hoogte.

***

Toertje Yn it Frysk

16 febr. Lewinski Sneek 15.30u

8 maart Dorpshuis Kubaard 15.00u

20 maart Oude Aebingaschool Leeuwarden 20.00u

13 april Aaipop Nijlân 18.45u

...voor details en overige optredens: zie agenda...

Yn it Frysk 2 en Engelstalige tracks nu ook op Spotify!

'Do' foar 6e kear yn Fryske Top 100!

Tige tank foar de stimmen!

Resinsjes / Recensies Weima & vd Werf Yn it Frysk 2

 

***

Stim op ús foar / stem op ons voor de Fryske Top 100!

Gean nei www.frysketop100.nl en set 'Do' op 1, kompletearje dyn top 5 mei lieten fan oare artysten.

Tige tank!

***

1-10-2019Nieuws

De cd is der! De cd is te krije by ús optredens, mar kinst 'm ek tastjoerd krije: stjoer dan efkes in mail!

De cd is er! De cd is te krijgen bij onze optredens, maar je kan 'm ook toegestuurd krijgen: stuur dan even een mail!

toer:

18/10 Wergea - 's Lands Welvaren (22.30 nei Fryske Kroechkwis)

25/10 Ljouwert - Noardewyn Live (13.00u - live by Omrop Fryslân)

27/10 It Heidenskip - By Siebe & Tryntsje thús (13.30u) res. 06 11052222 / mail

9/11 Hurdegaryp - Swinging Hurdegaryp, It Maskelyn (20.00u) res. VanPlan.nl

24/11 Bûtenpost - MeM De Muzykpleats (15.00u) res. PaviljoenMem.nl

1/12 Swichum, Tsjerkje fan Swichum (15.00u) res. KerkjeVanSwichum.nl

15/12 Almelo (Ov.), Podium Paco Plumtek (15.30u) res. PacoPlumtrek.nl

***

16-09-2019Nieuws

Weima & vd Werf yn it Frysk 2

Spannend hear! De boel leit by de drukker, dus oer pak 'm beet 2 wiken ha wy de cd yn hânnen. 13 nije nûmers, oanfold mei 7 lieten fan ús útferkochte earste Frysktalige skiif.
"Dogge jim ek in albumpresintaasje?", wurdt der dan frege. It antwoord is in soarte fan "nee". De cd is der aanst gewoan en is foar 10 euro te krije by ús optredens (kinst ek pinne by ús!). Ek kinst de cd tastjoerd krije (+ €3,50).
Wól sille wy it kommende healjier geregeld optredens dwaan mei it nije Fryske repertoire ta promoasje, û.o. 25 oktober Live yn Noardewyn, 24 novimber yn MeM (De Muzykpleats Bûtenpost), 1 desimber yn it Tsjerkje fan Swichum en 15 desimber Podium Paco Plumtrek yn Almelo. Mear data komme deroan!

Spannend hoor! De boel ligt bij de drukker, dus over pak 'm beet 2 weken hebben we de cd in handen. 13 nieuwe nummers, aangevuld met 7 liedjes van ons eerste Friestalige schijf.
"Doen jullie ook een albumpresentatie?", wordt er dan gevraagd. Het antwoord is een soort van "nee". De cd is er straks gewoon en is voor 10 euro te krijgen bij onze optredens (je kan bij ons ook pinnen!). Ook kan je cd toegestuurd krijgen (+ €3,50).
Wél zullen wij het komende halfjaar regelmatig optredens doen met het nieuwe Friese repertoire ter promotie, o.a. 25 oktober Live in Noardewyn, 24 november in MeM (De Muzykpleats Buitenpost), 1 december in het Kerkje van Swichum en 15 december Podium Paco Plumtrek in Almelo. Meer data komen eraan!


***

15-08-2019Nieuws

'Seis wiken' staat al weken hoog in de Frysk FM top 10, waar we vrijdag 16-8 artiest van de dag zijn.

Volgende week gaan we de 13 nieuwe tracks nog even ´finetunen´ bij Michiel Hoogenboezem, zodat ze daarna gemastered kunnen worden. Richard Bos zorgt weer voor een mooi geïllustreerd boekje/hoesje. Precieze release-datum hebben we nog niet, ook nog niet hoe (en of) we de plaat gaan presenteren. Wordt vervolgd!

Omdat 'Yn it Frysk 1' nagenoeg is uitverkocht, hebben we het plan om deel 2 aan te vullen met 7 nummers van de cd uit 2014.

***

20-06-2019Nieuws

nij nûmer/nieuw liedje! 'Seis wiken' - Album is bijna klaar en komt eind september/begin oktober uit! 13 nieuwe liedjes. Yn it Frysk II.

***

29-04-2019Nieuws

9 november 2019: 'Swinging Hurdegaryp' in It Maskelyn met DeKast, TheBeatlesSessions en WeimavdWerf!

Kaarten reeds verkrijgbaar via VanPlan

***

17-04-2019Nieuws

nij nûmer/nieuw liedje! 'In Fries'

***

In de Fryske Top 100!

We staan met 'Do' alweer voor het vijfde jaar achtereen in de FryskeTop100! Dit jaar op nummer 44.

Dank voor het stemmen.

Fijne jaarwisseling!

***

Vergeet niet te stemmen voor de Fryske Top 100!

Ga naar www.frysketop100.nl en zet 'Do' op 1, completeer je top 5 met nummers van andere artiesten als Twarres, Wiegels Wjukkelmasine, Wiebe Kaspers of Freddy & Reinout Weima.

Tige tank!

***

Weima van der Werf XL bluesproject
30 november op Bluesfestival in de Harmonie Leeuwarden

Weima van der Werf XL bluesproject speelt Bluespop gerelateerde nummers. Bluesklassiekers worden helemaal eigen gemaakt. De nummers onderscheiden zich door veel samenzang en vlammende gitaarsolo’s van meestergitaristen Sietze Bouma en Jente Hummel. Frank Bergkamp speelt piano en maakt deel o.a. uit van de Big Bounce Bluesband en verleent zijn diensten nog steeds aan Chickens Go mad en diverse bluesartiesten en is nu te zien in Weima van der Werf XL Bluesproject. Drummer Theun Supheert kent zijn Bluesfeel vanuit Gina’s Band of Blues en is sinds 2003 één van de vaste begeleiders van duo Weima & vd Werf.


***

Binnenkort weer in Swichum: dit keer samen met het Grunninger duo Korthuis en Pol. Reserveer nu!

***

23-02-2018Nieuws

nij nûmer/nieuw liedje! 'Boartsje'

We sluiten februari nog even in stijl af. Vanavond spelen we op een besloten feest, morgenavond met Theun op drums in Wergea in De Bidler vanaf ongeveer 22.30u en zondag vanaf 16.00u met The Rock & Roll Kitchen (Weima & vd Werf + Fokke de Jong op drums en Tante Greet die kookt) in Grandcafé Zuidlaren.
Volgend weekend spelen we niet, want dan gaan we even wat andere leuke dingen doen. In maart hebben we ook al weer heel wat optredens staan in o.a. Lemmer, Hardegarijp, Heerenveen en Hijlaard. Check de volledige agenda.
Van 13 april tot 13 mei zijn we even niet als duo Weima & vd Werf te boeken, want Reinout gaat even een maandje weg. Anno blijft wél de optredens verzorgen met verschillende andere muzikanten!

***

31-12-2017Nieuws

Gelukt! Terug in het linker rijtje!
'Do' is maar liefst 39 plekken gestegen en staat dit jaar op #42 in de Fryske Top 100!
Dank voor alle stemmen!

Slagge! Werom yn it linker rychje!
'Do' is mar leafst 39 plakken omheech gien en stiet dit jier op #42 yn de Fryske Top 100!
Tank foar alle stimmen!

Fryske Top 100

***

Vergeet niet te stemmen voor de Fryske Top 100!

Ga naar www.frysketop100.nl en zet 'Do' op 1, completeer je top 5 met nummers van andere artiesten als Twarres, Wiegels Wjukkelmasine, Wiebe Kaspers of Freddy & Reinout Weima.

Tige tank!

***

Tadaa... Us nije single en klip: 'Jaloersk op myn broers'

Klip makke troch Eva Tijsma!

***

Een beetje rustig qua nieuws de afgelopen tijd. Maar we hebben heus wel wat te doen hoor. De tijd van de besloten feesten is weer aangebroken, dus wat minder in de 'openbaarheid'. De komende tijd is dat niet anders. We gaan natuurlijk bezig met de nieuwe cd, een tip van de sluier lichten wij 23 november op in het Omrop Fryslân programma Froskepôle van Gurbe Douwstra.
Op 17 en 18 november speelt Anno met De Big Bounce Blues Band op de bluesfestivals van Leeuwarden (Harmonie) en Hoogeveen (Tamboer).
De komende weken zitten we in alle hoeken van het land, o.a. in het Brabantse Oosterhout op 5 november, in Enschede en Appingedam, beide op 24 december en natuurlijk heel vaak in Fryslân, o.a. Leeuwarden, Weidum, Hurdegaryp en Wolvega. Check de volledige agenda op www.weimavdwerf.com. En blijf checken, want er komt wekelijks een aantal optredens bij.
We liggen gelukkig nog aardig in de markt, ook na 21 jaar...

Als je ons volgt of leuk vindt op Facebook, Instagram en Twitter, blijf je altijd op de hoogte! Dus.

 

***

kaarten reserveren voor ons optreden mt Mirjam kan via kerkjevanswichum.nl of telefonisch 06 37383408

30-01-2017Nieuws

Twee liedjes live in Paviljoen Badmeester Keimpe #Balk: 'Weather with you' en 'Ain't no sunshine'

'Weather with you'

'Ain't no sunshine'

***

Zondagmiddag 12 februari komen ze naar Wergea... The Beatles Sessions. In Us Doarpshûs organiseren Anno en Reinout de Beatlesmiddag. The Beatles Sessions uit Bolsward is een groep enthousiaste jonge Beatles-liefhebbers die Beatlessongs op indrukwekkende wijze weten te vertolken. Weima & vd Werf spelen voorafgaand op geheel eigen wijze hun favoriete Beatlesliedjes.
Entree is slechts €5,00. Om 14.30u gaat de zaal open, 15.00u beginnen we. Er wordt gespeeld tot 17.00u. Uiteraard is de bar na de tijd geopend!

***

30-11-2016Nieuws

Tadaa... Us nije klip by 'De moarn'

Superblij mee! Prachtig gedaan door Jorrit (camera), Stienie en Theo (acteerwerk) op een mooie binnen- én buitenlocatie in Wergea: De Arrestant

“De moarn” - Weima & vd Werf
Reinout Weima en Anno van der Werf
Kamera/camera + edit: Jorrit Meinsma
Akteurs/Acteurs: Theo Smedes en Stienie Boskma
Lokaasje/Locatie: De Arrestant Wergea (Menno & Anneke Pothof)

***

***

24-10-2016Nieuws

Hartstikke leuk zo'n huiskamerconcert!

We hebben gisteren in It Heidenskip voor ruim 50 mensen (flinke huiskamer hoor) onze liedjes mogen spelen en daarmee weer veel vrienden gemaakt.

Lijkt het je ook leuk om ons in je huiskamer te laten optreden? Stuur dan even een berichtje en vraag naar de mogelijkheden...

***

14-10-2016Nieuws

We hebben al even een tijdje niet gespeeld als duo, maar zondagmiddag 23 oktober gaan we weer los!

We doen tussen 15.30u en 17.30u een huiskamerconcert in It Heidenskip bij de familie Tjalma, Heidenskipsterdyk 28.

Plaatsen (max 50) zijn telefonisch te reserveren bij Siebe Tjalma: 06 11052222.

***

07-10-2016Nieuws

Tadaa... Us nije single: 'De moarn'

***

05-10-2016Nieuws

Dizze wike: ús nije single! Deze week: onze nieuwe single!

***

Beetje op de hoogte bijven? Ga gauw naar onze facebookpagina facebook.com/weimavdwerf

***

Zaterdag 25 juni spelen we op het All Mellow Straatfestival in Almelo... Yn it Frysk!

(klik op flyer voor meer info)

***

***

Van de straat

***

***

Showtime

***

28-02-2016Nieuws

Volgende maand, op paasmaandag (28 maart) staan wij op het grootste Friestalige popfestival Aaipop. Samen met Jeroen op drums spelen we een 'best tof' set met nummers van onze cd 'Yn it Frysk', aangevuld met een aantal nieuwe nummers! Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de site (klik op logo)

***

27-01-2016NieuwsOns/Us optreden bij/by Radio Froskepôle:5 nieuwe liedjes/ 5 nije lieten: Boartsje, Mei dei, Leave, Simmer, De moarn

***

18-01-2016Nieuws

Donderdag 21 januari zijn we 's avonds tussen 6 en 7 te gast in Omrop Fryslân's Radio Froskepôle om daar 5 nieuwe Friese liedjes live te spelen...

Tongersdei 21 jannewaris binne wy jûns tusken 6 en 7 te gast yn Omrop Fryslân's Radio Froskepôle om dêr 5 nije Fryske lieten live te spyljen...

***

zondag 24 januari doen we weer een dubbelconcert met Grytz & Grize. Dit keer in Leeuwarden, locatie Dorpskerk Huizum. Het concert begint om 15.00u, entree is 7 en een halve euro en voor kinderen tot 12 jaar 3 euro.***Weima & vd Werf in 2015 - facts

Ook dit jaar hebben we weer meer dan 100 optredens mogen doen, waarvan de meeste in Leeuwarden (14x), Drachten (8x) en Sneek (6x)
80% van onze optredens was in Fryslân (89x)
we hebben 10 provincies aangedaan (alleen Limburg en Zeeland niet) en 3 optredens buiten Nederland
juni was de maand met de meeste optredens (15x), daarna april (13x) en september (12x)
Een jaar waarin:
'Hjoed is fantastysk' ruim een half jaar lang op de playlist van Omrop Fryslân stond
we geweldige promofoto's overhielden aan een spontane fotosessie met Piet Douma
we met een videoclip bij 'Do' kwamen
we in Duitsland speelden op de 'Tag der Arbeit'
we door de voorraad cd's 'Off the record' heen raakten
we die heruitgebracht hebben onder de titel 'In English'
we ruim 4 weken zomerreces hielden
we 'Vincent' zongen bij de door Rutger Hauer geopende Van Gogh tentoonstelling
er bij een inbraak bij Anno o.a. gitaren zijn meegenomen
we het voor- en naprogramma van Rowwen Hèze deden tijdens de Flaeijelfeesten
we de huiskamerconcerten deden tijdens de 'Fryske muzykwike'
'Do' naar het linker rijtje van de Fryske Top 100 werd gestemd
we speelden op plekken waar we niet eerder geweest waren
we speelden op plekken waar we al heel vaak geweest waren
we weer veel vrienden hebben gemaakt
Een goede jaarwisseling en tot in 2016!

***28-12-2015NieuwsGelukt! Het linker rijtje!
'Do' is maar liefst 13 plekken gestegen en staat dit jaar op #45 in de Fryske Top 100!
Dank voor alle stemmen!
Slagge! It linker rychje!
'Do' is mar leafst 13 plakken omheech gien en stiet dit jier op #45 yn de Fryske Top 100!
Tank foar alle stimmen!
Fryske Top 100***26-12-2015NieuwsVandaag de laatste stemdag voor de Fryske Top 100Wij spelen vanmiddag tussen 14.00u en14.30u een aantal nummers live bij Omrop Fryslân (radio en tv!)23-10-2015NieuwsEen hele tour vanmorgen :-) Kommardel.nl was erg leuk om te mogen doen... Een kort fotoverslag:Vorig jaar nieuw binnen in de Fryske Top 100 op nummer 58, stem 'Do' naar het linker rijtje via www.frysketop100.nl!***22-10-2015Nieuws
Vrijdagochtend 23/10 tussen 7 en 12 gaan we op pad met Omrop Fryslân voor een aantal miniconcerten op verschillende plekken in Fryslân. Elk uur wat op de radio en 's avonds op tv een verslag bij het programma Bynt.31-08-2015NieuwsAfgelopen weekend hebben we tijdens de opening van de Van Gogh tentoonstelling het lied 'Vincent' van Don McLean mogen vertolken. Erg leuk om te doen! Het lied staat ook op Youtube (keukentafeloefensessie), bekijk 'm hier!>> Fotoverslag opening 'Het mooiste van Van Gogh' (Drachtster Courant)***07-08-2015NieuwsWe zijn weer begonnen! Na ons zomerreces van bijna 5 weken hebben we gisteren 3 nummers gespeeld bij Omrop Fryslân: 'Simmer' (nieuw lied), 'Hjoed is fantastysk' en 'Remember me'. Hier terug te luisteren. Het laatste nummer hebben we gespeeld in het kader van de 2e druk van 'Off the record', in een nieuw hoesje (artwork: Richard Bos) en met nieuwe titel: 'In English'. Uiteraard verkrijgbaar bij onze optredens voor slechts 10 euro (Combideal: In English + Yn it Frysk voor 15 euro). Vanavond spelen we op het dorpsfeest van Jellum/Bears in Jellum vanaf 22.00u en maandag in op het Marktplein in Bolsward vanaf 12.00u 's middags bij de Eneco Tour!***25-04-2015NieuwsDe officiële clip van 'Do' is klaar! ***

31-03-2015Nieuws

Ons optreden van maandag 23 maart in Omrop Fryslân's Radio Froskepôle:

Us optreden fan moandei 23 maart yn Omrop Fryslân's Radio Froskepôle:

***

20-03-2015Nieuws

Maandag 23 maart zijn we 's avonds tussen 6 en 7 te gast in Omrop Fryslân's Radio Froskepôle om daar een aantal Friese liedjes live te spelen... Verzoekjes? We horen het graag!

Moandei 23 maart binne wy jûns tusken 6 en 7 te gast yn Omrop Fryslân's Radio Froskepôle om dêr in oantal Fryske lieten live te spyljen... Fersykjes? Wy hearre it graach!

***

10-02-2015Nieuws

Nieuwe (pers)foto's staan op de site, ga naar foto's

(foto's: Piet Douma)

***

02-02-2015Nieuws

Dat was een mooie middag gisteren in Swichum met Alisa en Grytz en Grize. Dat gaan we vast vaker doen!

(met dank aan Piet Douma voor de foto's, binnenkort meer...)

***

05-01-2015Nieuws

De beste wensen voor het nieuwe jaar! 2014 was ons weer een mooie... met als klap op de vuurpijl een hoge binnenkomst in de Fryske top 100... 'Do' nieuw binnen op 58! Dank voor alle stemmen.

We gaan nog even door met ons Friese repertoire: op 1 februari spelen we samen met Grytz & Grize en Alisa Stekelenburg in het kerkje van Swichum (tussen Wurdum en Wergea)! Dit wordt natuurlijk weer erg leuk!

***

#4: Thús (radio-edit)

***

Weima & vd Werf in de Fryske top 100? Dat kan! Ga naar www.frysketop100.nl, type in: 'Weima' en klik op de '+' achter 'Do' of 'De Stoarm', daarna zoek je nog een paar liedjes uit de lijst om je top 5 te completeren. Daarna 'Stim!'...

***

08-11-2014Nieuws

Mooi artikel van Sietse de Vries in de Leeuwarder Courant van vrijdag 7 november! Lees 'm hier! (foto: Jacob van Essen)

***

03-11-2014Nieuws

De (foarearst) lêste trije shows Weima & vd Werf yn it Frysk!!
6/11 20.15u Bellefleur Sigerswâld (Siegerswoude) 0512 302977
7/11 20.30u It Heech Ferwert* 0518 721020
9/11 15.30u Kloosterkapel Sibrandahus
Yntree €10,00 ynklusyf cd (*Ferwert €12,50)

***

26-10-2014Nieuws

Zo, de kop is eraf! We hebben een mooie cd presentatie beleefd in De Bidler in Wergea. Prachtig licht en fantastisch geluid dankzij Meine Bijlsma en Frans Slaterus, de vette drumpartijen van Jeroen Blumers en het gastoptreden van Freddy Weima maakten de avond onvergetelijk. Het zag er schitterend uit... Goeie reacties (lees ook op Facebook)! Ook het optreden met z'n tweeën in het Karmelklooster in Drachten vanmiddag was erg sfeervol. Wederom zeer positief ontvangen...

Vanaf morgen is 'Weima & vd Werf yn it Frysk' cd fan de wike bij Omrop Fryslân! De Leeuwarder krant komt langs voor een interview voor in de cultuurbijlage (vrijdag 7/11). Zaterdagochtend tussen 10 en 12 zijn we te gast bij Omrop Fryslân in het programma 'Op en út' van Douwe Heeringa en zondag doen we een optreden in het prachtige kleintheater 'De Vier Pelikanen' aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. 15.00u beginnen we, zaal gaat ongeveer een kwartier ervoor open. Er kunnen ongeveer 30 personen in, dus reserveren via 058 2127787 is gewenst! Entree is een tientje, cd krijg je erbij!

 

Locatie Plaats Aanvang Reserveren Site
Za
25/10
De Bidler | Wergea | 20.30u | mail | ga naar site
Zo
26/10
Karmelklooster | Drachten | 15.00u | 0512 512103 | ga naar site
Zo
2/11
De Vier Pelikanen | Leeuwarden | 15.00u | 058 2127787 | ga naar site
Do
6/11
Bellefleur | Siegerswoude | 20.15u | 06 48575067 | ga naar site
Vr
7/11
It Heech | Ferwert | 20.30u | 0518 721020 | ga naar site
Zo
9/11
Kloosterkapel | Sibrandahûs | 15.30u | n.v.t. | ga naar site

***11-10-2014NieuwsDe derde Fryske single is uit: 'Lytse dingen'. Het nummer is reeds te beluisteren via YouTube en komende week te beluisteren op Omrop Fryslân ***Weima & vd Werf yn it Frysk…
Na 18 jaar voor het eerst in het Fries als duo. Eerder deden ze dit al op de cd 'Lêst fan de Lust' van de band De Wjukkels. Anno als zanger/gitarist, Reinout als gastzanger. De Wjukkels was de laatste versie die overbleef van Wiegels Wjukkelsmasine.
Het duo stond met begeleidingband, in mei dit jaar in de finale van Liet 2014 met het nummer 'De Stoarm', waarmee ze weliswaar als derde eindigden volgens het publiek, maar de jury ze een oneervolle laatste plek toe kende. Zowel Omrop Fryslân als de LC waren verrast met deze jury uitslag. De reeds opgenomen studioversie van 'De Stoarm' is regelmatig te horen bij de Omrop. De tweede single van het album is het liedje 'Do', dat ook weer veelvuldig wordt gedraaid. Op de cd komt ook een nieuwe versie van 'Dizze Stêd', waarmee Reinout samen zijn broer Freddy de publieksprijs kreeg tijdens Liet 1998 (!). Ook op deze versie zingen de broers het lied samen.De cd bestaat in totaal uit 15 liedjes, geschreven door zowel Anno als Reinout. Wisselende stijlen die binnen de popmuziek toereikend zijn. De cd is opgenomen bij Anno thuis in Stiens, ge-edit bij Reinout en gemixt bij Michiel Hoogenboezem in Wergea. Het meeste is door de twee zelf ingespeeld. Jeroen Blumers (Leaf, Krystl, Color Ones) neemt bijna alle drumpartijen voor zijn rekening en hier en daar zijn ook nog andere gastmusici te horen (Freddy Weima, Percy Hoff, Jan van Olffen, Fokke De Jong, Elmer Bergstra, Ruben Mulder, Michiel Hoogenboezem en Frank Bergkamp). De cd wordt 25 oktober gepresenteerd in De Bildler in Wergea. In de twee weken die volgen doet het duo een muziektheaterprogramma langs diverse Friese theatertjes en kerkjes. Hier zullen alle liedjes die op de cd staan gespeeld worden en vertellen Anno en Reinout over hun liedjes, waar uit blijkt dat ze beide heel anders in het leven staan. Als duo Weima & van der Werf slingeren ze een hoop warmte de zaal in en zorgen voor een feel good sfeertje op niveau. En dat mag ook wel na 18 jaar…***28-08-2014NieuwsDe Friestalige cd is bijna klaar, dinsdag wordt de laaste hand gelegd aan de mix. De cd zal bestaan uit 15 liedjes in het Frysk, met o.a. de radiohits 'De Stoarm', 'Do' en 'Dizze stêd' (studioversie). Zaterdag 25 oktober 2014 presenteren we de cd in De Bidler in Wergea!! In de 2 weken die volgen doen we een theaterprogramma in een aantal kleine theaters en kerkjes. Check onze agenda (). Binnenkort meer info over de presentatie en het programma!***13-08-2014NieuwsDe single 'Do' is verkrijgbaar in de iTunes store, maar staat ook op Spotify.***27-07-2014NieuwsDe tweede Fryske single is uit: 'Do'. Een clip volgt nog. Het nummer is reeds te beluisteren via YouTube en komende week te verkrijgen in de iTunes store! Volgende week zijn we twee keer te gast bij Omrop Fryslân: dinsdag 5 augustus tussen 15.00u en 18.00u op de radio en vrijdag 9 augustus op tv rond 18.15u.***28-05-2014NieuwsVorige week woensdag waren wij te gast bij Omrop Fryslân in het programma Radio Froskepôle van Gurbe Douwstra. We hebben hier 5 Friese nummers live gespeeld. De uitzending is in zijn geheel terug te luisteren: Klik hier. Na 26,5 minuut begint het miniconcert.'De stoarm' wordt veel gedraaid bij Omrop Fryslân!***16-05-2014NieuwsDe single De Stoarm is verkrijgbaar in de iTunes store, maar staat ook op Spotify. ***11-05-2014NieuwsDe officiële clip van 'De Stoarm' is uit! De clip is gemaakt door illustrator Richard Bos. #BlijMee! ***11-05-2014NieuwsDe studioversie 'De Stoarm', waarmee we in de finale van het Friese liedjesfestival Liet 2014 stonden is uit! De jury was helaas niet zo te spreken over het lied (10e), het publiek gelukkig wel (3e plaats). Op onze Facebookpagina is wel een aantal foto's en ook de recensie te vinden van Liet 2014 (www.facebook.com/weimavdwerf)...***30-03-2014NieuwsWe staan met het lied 'De Stoarm' in de finale van het Friese liedjesfestival Liet 2014! De finale is op 5 mei tijdens het bevrijdingsfestival in de Prinsentuin in Leeuwarden.***11-03-2014Nieuws30 maart staan we in de voorronde van het Friese liedjesfestival Liet met het lied 'De Stoarm'. De voorronde van Liet 2014 is in Poppodium Romein in Leeuwarden. Mochten we doorgaan... de finale is op 5 mei tijdens het bevrijdingsfestival in de Prinsentuin.***07-02-2014NieuwsEfkes wat oars... Momenteel zijn we bezig met de opnames voor een nieuw album. We doen het even anders dan anders, namelijk Weima & vd Werf yn 't Frysk! Jeroen Blumers (Leaf/Color Ones) heeft de drumtracks verzorgd en wij zijn momenteel bezig de nummers, allemaal eigen werk, af te maken in Stiens. Als alle opnames klaar zijn worden de nummers nog afgemixt in Wergea. Zo houden we alles mooi dichtbij... Verwachte releasedatum: ergens in mei***02-01-2014NieuwsDe beste wensen voor het nieuwe jaar!De kop is er af! Gistermiddag ons eerste optreden van 2014 in Café 't Stulpke in Uden, dat er weer vele mogen volgen dit jaar. We zijn in ieder geval nog volop beschikbaar dit jaar!Trouwens... vindt u ons al leuk? Ga gauw naar onze facebookpagina facebook.com/weimavdwerf en ***14-10-2013NieuwsNummer 1 in de regio op ReverbNation!***

vind, volg of 'like' ons:

***22-03-2013NieuwsHet album 'Off the record' is nu ook verkrijgbaar via iTunes. Naast de 13 tracks die op het album staan, staan er ook nog eens 6 bonustracks op!En ook op Spotify...***20-03-2013NieuwsDe repertoirelijst is weer bijgewerkt!Bekijk 'm hier.***15-03-2013NieuwsHet album 'Off the record' staat nu ook op Spotify. Naast de 13 tracks die op het album staan, staan er ook nog eens 6 bonustracks op!***05-02-2013NieuwsOnze andere site, Weima & vd Werf boekingen is weer helemaal up-to-date:www.weimavdwerf.nl***15-12-2012NieuwsWeima & van der Werf is nog volop beschikbaar in het nieuwe jaar. We hebben 2012 er bijna opzitten en gaan met hetzelfde enthousiasme verder in 2013. We zijn open en bloot in onze boekingen en denken graag mee met ideeën en muzikale ondersteuning, concerten organisatie en projecten. Schroom niet om te bellen, te mailen...

Weima & van der Werf kenmerken:

1) Tomeloos en schromeloos
2) Breed repertoire
3) Het duo gaat voor volle 100% inzet
4) Vertrouwd op tijd
5) Sociaal en open en vreselijk enthousiast
6) Voor 0 tot 100 jaar
7) Muzikaal en goed gezongen
8) Verzoekjes
9) Het duo deelt en praat met zijn publiek
10) Verder vinden we het geweldig om te doen
11) Bruiloften, Bedrijfsfeesten, cafes, festivals, feesttenten
12) Bij mensen thuis op de bank in de huiskamer
13) Een succesvol oeuvre aan cd's en media
14) Heel benaderbaar en aardige gasten
15) Goed mee te werken en komen overal
16) Doel is om veel te spelen: meer dan 100 gigs per jaar
17) Al meer dan 16 jaar samen
18) Bestaan en essentie in muziek
18) Organisatie technisch zeer sterk
19) Zelfstandig en ondernemend
20) We gunnen iedereen het beste
21) Mentaal en fysiek supersterk

Schroom niet en bel ons... we zijn het zelf...***07-10-2012NieuwsRock Chicks in café Rembrandt 28 oktober 2012LEEUWARDEN Op zondagmiddag 28 oktober om 15.00 uur is er in Leeuwarden een popfestival rondom de magie van vrouwen binnen de popmuziek. Het thema "Meisjes in Rock" spreekt boekdelen. Dit is een intiatief wonderlijk genoeg van zanger/gitarist Anno van der Werf die het wel eens tijd vond om ruimte te maken voor dames in de popmuziek. Vrouwen vertolken vaak het klassieke beeld van rock chick en zangeres op het front en laten zich vaak begeleiden door hun mannelijke soortgenoten. Ook in het geval van de projectband van Meisjes in Rock is dit het geval: Maar liefst drie zangeressen waaronder de Leeuwarder zangeres Agnes Sambrink repertoire afwisselt met Janneke Uitterdijk uit Wergea en Anne Marie Boing uit Leeuwarden.Special guest act is de vrouwen-formatie Planet Eyelash. Dat sweet 'n sour niet alleen een sausje voor over de rijst is, bewijzen de rockchicks van Planet Eyelash uit Utrecht, Nijmegen, Groningen, Leeuwarden en Ommen. In hun muziek combineren ze een lekker vies gitaargeluid met fijne melodielijntjes. Het vijftal blaast haar catchy powerpoppunk veelvuldig van de Nederlandse podia; kroeg en kraakpand, poptempel en afgebroken flatgebouw... Ook proefden ze van het leven on the road in Belgie en Engeland Daarom, als een follow-up van hun demo Lash Out! (Oktober 2009), is hun nieuwe EP genaamd Eyes On The Road. Deze EP werd opgenomen Double Impact studio en is uitgebracht in mei 2011. Inmiddels heeft 3 fm kennisgenomen van deze formatie.
Nieuwsgierigheid alom bij "Meisjes in Rock", waarbij de vonken eraf spatten, afgewisseld met het mooie van de popmuziek.
Projectband Meisjes:
Agnes Sambrink - Zang
Janneke Uiterdijk - zang
Anne Marie Boing - Zang
Anno vd Werf - gitaar
Titus Steegstra - Bas
Michel Meijer - Drums
Jelle Sieswerda - Gitaar
***
25-09-2012NieuwsWeima & van der Werf met 'The Rolling Stones tribute' in Grandcafé Rembrandt LeeuwardenOp zondagmiddag 30 september organiseert gitaarduo Weima & van der Werf een Rolling Stones tribute in Café Rembrandt in Leeuwarden. Bekende nummers worden met passie gebracht door Leeuwarder liefhebbers en vertolkers die The Stones al jarenlang geweldig vinden. Het feest begint om 15.00 uur.Weima & van der Werf + Special guests
Einte Bijlsma - Zang (Hangouts)
Roelof Reineman - Gitaar (Hangouts)
Peter Maas - Gitaar
Gilbert Terpstra - Drums (William Seen's Transport Music)
Anno van der Werf - Bas/zang (Weima & van der Werf )
Reinout Weima - Gitaar/zang (Weima & van der Werf )
Frank Bergkamp - Toetsen (ex Chickens Go Mad / Barricade)
Zondag 30 september vanaf 15.00 uur. Grandcafé Rembrandt, Stationsweg 10, Leeuwarden. Entree gratis…
***28-05-2012NieuwsBeste mensen,Een nieuwe Weima: Zaterdagavond 26.05.2012 om 19.48u is EEF geboren!!!Reinout.

***

15-03-2012Nieuws

Beatles festival zondagmiddag 1 april 2012 café Rembrandt Leeuwarden

Leeuwarden - Op zondagmiddag 1 april aanstaande is er in Café Rembrandt, gelegen aan de stationsweg, een Beatles festival met diverse Friese artiesten. Dit alles onder de bezielende leiding van Weima & van der Werf. Het fenomeen The Beatles in de popmuziek kun je niet omheen. Beatles tributes worden vaak gedaan en de kracht van de muziek is oneindig. In de huidige popmuziek hoor je nog steeds hun invloeden. In Rembrandt is de tribute geïnspireerd op eigen bezettingen en soms vertolkt door singer songwriters. Ook café eigenaar Bert neemt een aantal nummers voor zijn rekening. Hij zal daarbij worden begeleid door Weima & van der Werf. Het is bedoeld als een vermakelijke middag: Beatles live muziek, uitgevoerd door lokale helden, onder het genot van een drankje. Aanvang 15.30 uur en entree is gratis.

***

06-02-2012Nieuws

De in oktober opgenomen en in december uitgezonden opnames staan online! Ga naar video. Overigens hebben we inmiddels ook een YouTube kanaal: www.youtube.com/WeimavdWerf, met meerdere filmpjes.

En volg ons via twitter: twitter.com/popduo...

***03-01-2012NieuwsEen goed 2012!Ga naar oudere nieuwsberichten